Adevarat sau fals?

 

 

 

Adevarat sau fals?

 

Cu trei ani in urma, doamna doctor Anda Avramescu lansa la Del Mar programul “Cum sa devii propriul tau nutritionist” in numai 3 luni. Avem deja cateva “promotii” de absolventi si multi in devenire.

Daca vrei sa iti testezi cunostintele de nutritie iti oferim un punct de pornire. Raspunde la intrebarile de mai jos si autoevaluaza-te pe loc!ask_the_nutrition_expert_logo

Iti dorim succes.

 

Intrebari

  1. Ananasul slabeste.
  2. Carnea rosie contine mai mult fier decat carnea alba.
  3. Este mai bine sa te infometezi decat sa te supraalimentezi.
  4. Ce este mai periculos?:Pestele contine mai putine calorii decat carnea.
    1. Grasimea acumulata in partea superioara a corpului,
    2. Grasimea abdominala,
    3. Grasimea de pe fese si coapse.
  5. Pestele contine mai putine calorii decat carnea.
  6. Cel mai gras peste este mai slab decat cea mai slaba carne.
  7. Legumele sunt sarace in nutrienti.
  8. Produsele congelate contin mai putine vitamine decat cele proaspete.
  9. Unele uleiuri contin mai multa grasime decat altele.
  10. Margarina contine mai putina grasime decat untul.
  11. Nutritia joaca un rol important in afectiunile cardiovasculare.
  12. Nutritia joaca un rol important in aparitia sau prevenirea cancerului.
  13. Intr-un program de slabire poti sa mananci cate fructe vrei.
  14. Inghetata grabeste procesul de digestie.
  15. Un liqueur digestiv chiar are efecte digestive.
  16. O cana de lapte inainte de culcare favorizeaza somnul.
  17. Zaharul raw (nerafinat) are mai putine calorii decat cel rafinat.

 

 

Raspunsuri :z-BetterTomorrowLogo

 

  1. Fals. Este adevarat ca ananasul contine enzime cu proprietati lipolitice si proteolitice care pot sa descompuna proteinele si care au un efect diuretic. Dar aceste enzime se gasesc in mijlocul ananasului, partea aceea tare, care in mod normal nu se mananca. Fiind un fruct, ananasul contine zaharuri, deci nu slabeste.
  2. Fals. Ambele contin aceeasi cantitate de fier.
  3. Adevarat. Corpul nostru este mult mai bine adaptat biologic si biochimic pentru infometare decat pentru supraalimentare.
  4. Cea mai periculoasa este grasimea abdominala, deoarece aceasta poate sa creeze probleme cardiovasculare si este indeaproape corelata cu diabetul.
  5. Fals. Continutul de proteine este identic.
  6. Adevarat. Diferenta importanta consta in calitatea grasimii de peste, care este polinesaturata (Omega 3).
  7. Fals. Legumele sunt foarte bogate in proteine si glucide cu absorbtie lenta si extrem de bogate in fibre.
  8. Fals. Prin congelare, alimentele iti pasteaza vitaminele.
  9. Fals. Toate uleiurile contin 9 kcal/ grame, dar ele trebuie alese pentru alte calitati (uleiuri obtinute de la prima presare sau presare la rece, uleiuri organice).
  10. Fals. Aceasta este tot o grasime.
  11. Adevarat. Toate grasimile animale au un efect negativ asupra problemelor cardiovasculare, in special daca sunt gatite.
  12. Adevarat. Lipsa fructelor si legumelor (care contin fibre si vitamine) creste riscul cancerului de colon la barbati si al cancerului de plaman la femei si barbati.
  13. Fals. Nu uitati ca fructele, care contin zahar (4 calorii/ gram), trebuie mancate cu moderatie.
  14. Fals. Temperatura scazuta poate crea congestie in stomac ceea ce incetineste fluxul sangvin.
  15. Fals. Digestivele au un continut caloric mare. Alcoolul opreste digestia, deoarece ficatul munceste pentru a detoxifia organismul.
  16. Fals. Pentru a ne ajuta sa dormim bine, ar trebui sa bem in jur de 1 litru de lapte, ceea ce ar insemna un mare aport caloric.
  17. Fals. Dar zaharul raw (nerafinat) contine saruri minerale si fibre si nu este tratat cu substante chimice in timpul rafinarii.

 

Daca vrei sa afli mai multe despre un plan nutritional sanatos, doamana doctor Avramescu te asteapta la Del Mar cu o simpla consultatie sau un program complex de coaching.

Semnatura Anda Avramescu