Cafea sau migdalatte?

Cafea sau migdalatte?

Zilnic sunt consumate nici mai mult nici mai putin decat 400 de milioane de cesti de cafea. Adesea ne intrebam: este cafeaua daunatoare sau nu?

Beauty

Pentru multi dintre noi, cafeaua face parte din categoria “strict necesar”, intrucat avem nevoie de ea pentru a ne pune pe picioare dimineata. O mai invocam si la capitolul socializare – “Iesim la o cafea?” si face parte din ritualul de relaxare (un ice-frappé consumat la soare, pe sezlong). Deci nu mai incape indoiala ca iubim cafeaua si o consumam, desi suntem frecvent avertizati ca nu ne face bine.

Pentru a veni in ajutorul celor care vor un inlocuitor sigur al cafelei, fara “efecte secundare”, colegii nostri de la Iconic au conceput bautura numita Migdalatte.

Migdalatte este o bautura delicioasa, care contine curmale, cicoare, maca si lapte de migdale.

date fruitCicoarea este indicata  pentru cei care vor sa aiba un nivel mai scazut al colesterolului, stimuland  sistemul imunitar si ameliorand bolile intestinale, datorita faptului ca alunga bacteriile periculoase. Din acest punct de vedere, aduce aceleasi beneficii ca si iaurtul.

Aceasta planta salbatica este cunoscuta si pentru puterea de a creste apetitul, stimuland secretia bilei si a urinei. Radacina de cicoare este folosita pentru ameliorarea gutei, a infectiilor pielii, a febrei, anuland greata si problemele ficatului.

Maca contine acizi grasi, calciu, vitamina B1, B2, B12, aceasta din urma avand un rol important in procesul de digestie. Acizii grasi pe care ii contine radacina de Maca ajuta la sporirea imunitatii organismului, iar fosforul, vitamina B1 si B12 contribuie la imbunatirea sistemului nervos. In radacina de maca se gasesc si alcaloizi care ajuta la asimilarea optima a anumitor nutrienti de catre organism.

De asemenea, in planta de maca se mai gasesc si glucozinolate si anumite fibre ce au rolul de a preveni aparitia anumitor forme de cancer, carbohidrati, fier, proteine, cupru, magneziu. Radacina de maca este alcatuita din: 60% carbohidrati, 10 % proteine, 8,5% fibre si 2,2 % grasimi. De asemenea, este bogata in potasiu, care actioneaza ca un catalizator in metabolismul proteinelor si al carbohidratilor si care impreuna cu sodiul regleaza bataile inimii si contractiile musculare. Mai mult, Maca imbunatateste circulatia sangelui in organism si accelereaza procesul de vindecare a ranilor.

Beneficiile laptelui de migdale sunt multiple, in special pentru cei care cauta sa scada in greutate. Are un continut caloric scazut, un pahar de 250 ml avand numai 40-60 de calorii, prin comparatie cu laptele de vaca care are intre 90 si 120 de calorii. Este bogat in vitamine si minerale.

Cat despre curmala, specialistii au constatat ca in zonele in care curmala este aliment de baza, cancerul si tumorile sunt rare, pentru ca acest fruct are in compozitia sa foarte mult magneziu, despre care se stie ca are rol de preventie in bolile canceroase. Tot despre magneziu se stie ca intareste muschii, intarzie imbatranirea si este recomandat cu deosebire celor care sufera de boli nervoase.

Ti-am facut pofta? Te asteptam la Del Mar la o cafea migdalatte! Doar 194 kal / 300 ml.