efecte hidrocolonoterapie

Cele 7 efecte majore ale colonhidroterapiei  

1. Inlaturarea reziduurilor stagnante, a substantelor iritante si a alergenilor din colon

In zilele noastre, din ce in ce mai multe mai multe alimente existente pe piata sunt procesate, lipsite de nutrienti, pline de pesticide, chimicale, E-uri, coloranti si amelioratori de gust.

Multi oameni adopta o alimentatie care contine proteine de origine animala in cantitati excesive, pe care organismul nostru nu le poate digera in totalitate. In acelasi timp, acestia nu  manaca suficiente legume si fructe ce au rolul de a furniza organismului fibrele alimentare absolut necesare in formarea si eliminarea materiilor fecale. In lipsa acestora, materiile reziduale nu mai pot fi eliminate si stagneaza in interiorul intestinului gros, ingustand lumenul acestuia si generand o iritare a mucoasei intestinale.

Toate aceste greseli de alimentatie au ca rezultat modificarea functiilor intestinului gros: scaderea motilitatii intestinale care conduce la aparitia constipatiei, reducerea absorbtiei apei, a electrolitilor si nutrientilor, precum si modificarea florei bacteriene cu efecte negative in digestie, absorbtie si eliminare.

Colonul are capacitatea de a depozita reziduurile si de a face fata substantelor iritante si alergenilor pe termen lung, astfel incat nu ne dam seama decat tarziu ca s-a atins punctul critic in  care el nu mai functioneaza la parametrii normali. Balonarea, constipatia, diarea, durerile si disconfortul abdominal si mai apoi durerile de cap, „ceata pe creier”, oboseala cronica, iritatii ale pielii, dureri articulare sunt semne ca intestinul nostru sufera.

Prin indepartarea materiilor toxice stagnante cu ajutorul colonhidroterapiei, colonul isi recapata integritatea si functiile sale normale.

2. Refacerea functiilor intestinale

Depunerile pe peretii intestinali impiedica colonul sa se contracte si sa se relaxeze intr-un mod satisfacator, astfel incat sa asigure un tranzit adecvat.In timpul hidrocolonoterapiei, apa care este introdusa in colon produce distensia acestuia, stimuland contractiile naturale intestinale.Practic aceasta terapie este ca o sedinta de fitness pentru colon, care este stimulat sa munceasca si astfel sa-si recapete tonusul.

3. Rehidratarea colonului

Colonul este organul la nivelul caruia se absorb 70% din totalul apei si electrolitilor.  Insuficienta hidratare, stresul, mancarea procesata, consumul de alcool si cafea produc deshidratarea organismului, care este pus in situatia de a face rost de apa pentru a-si indeplini functiile sale. Sursele de apa la care poate apela se gasesc in depozitele adipoase si in colon. Deoarece extragerea apei din grasimi nu este un proces foarte usor, organismul apeleaza la apa care se gaseste in colon in interiorul materiilor fecale, rezultand constipatia.Hidrocolonterapia este necesara pentru ca rehidrateaza colonul si prin aceasta inmoaie reziduurile intarite, facandu-le mai usor de eliminat.

4. Repararea peretelui intestinal

Peretele intestinal este in acelasi timp permeabil si sigilat. Este permeabil, permitand absorbtia doar a nutrientilor, a apei si a electrolitilor. In acelasi timp, peretele intestinal trebuie sa fie si sigilat pentru a proteja organele sterile din jur (ficat, splina, sange) de bacteriile si toxinele care se gasesc la nivelul lui. In timp, datorita stagnarii materiilor reziduale, apare iritarea mucoasei colonului, iar enzimele bacteriene incep sa digere peretele intestinal, ceea ce duce la aparitia de microfisuri prin care toxinele si alte substante alergene pot „evada”. Acest proces se numeste „autointoxicare” si se pare ca este la baza multor afectiuni dermatologice si autoimune (artrita, psoriazis, tiroidita).Prin indepartarea rezidurilor stagnante din intestinul gros, se indeparteaza si cauza iritatiei, astfel incat mucoasa poate secreta acum mucus reparator, care ajuta la refacerea integritatii peretelui intestinal.