3 exercitii pentru abdomen mai bune de cat crunch-urile

3 exercitii pentru abdomen

mai bune de cat crunch-urile

 

            Crunch-ul pentru abdomen este, desigur, cel mai cunoscut si mai folosit exercitiu din aceasta categorie, dar daca inca mai crezi ca pentru a avea un abdomen plat este suficient, tin sa te anunt ca te inseli.  Un abdomen plat necesita exercitii care antreneaza toti muschii centurii abdominale – marele drept al abdomenului, marele si micul oblic al abdomenului, transversul abdomenului si muschii lomboiliaci.

Aceste 3 exercitii te vor ajuta sa iti sculptezi abdomenul  intr-un timp foarte scurt:

1. Ne pozitionam in pozitia de flotare, cu doua gantere in maini, cu o distanta aproximativ la latimea umerilor. Coboram  corpul fara a atinge podeaua, iar apoi impingem corpul in pozitia initiala. După ce ne-am întors în poziția inițială, tragem gantera din mana dreapta sus, pana in dreptul pieptului. Dupa revenirea la pozitia initiala, repetam cu mana stanga. Tineti abdomenul bine incordat si incercati sa tineti spatele drept, fara a-l rasuci .

1

2. Stati cu picioarele departate la nivelul umerilor si cu bratele pe langa corp, apucand o pereche de gantere. Impingeti soldurile in spate, indoiți genunchii, si coborati pana ajungeti in pozitia ghemuit. Pozitionam ganterele pe podea, apoi prin saritura ducem picioarele in spate aterizand intr-o poziție de flotare. Tot prin saritura revenim in pozitia ghemuit. Ridica-te si sari.

2

3. Planking Frog Tucks. Incepem intr-o poziție de flotare, cu corpul drept si abdomenul incordat. Aducem piciorul drept in fata si il punem alaturi de mana dreapta (sau cat mai aproape posibil). Incercam sa mentinem  corpul cat mai drept, fara al rasuci sau ridica.  Aducem piciorul la poziția inițiala si repetam cu piciorul stang.

3

Va asteptam cu drag sa le incercam impreuna. Va asigur ca or sa va placa si ca veti vedea rezultatele intr-un timp foarte scurt.

 

Succes!

Cristian Stanescu
Kinetoterapeut si trainer Power Plate
Del Mar Medical Spa