4 exercitii pentru acasa

Tonifiaza-te din cap pana-n picioare!

 

Iata 4 exercitii pentru piept, spate, picioare si abdomen, pe care le poti face indiferent daca esti la sala sau acasa. Iti recomandam 10-12 repetari pentru exercitiile care implica partea superioara a corpului si 10-15 repetari pentru partea inferioara.

 

Pentru piept

PhotoGrid_1406877705408

Intinde-te pe podea cu spatele drept. Tine cate o greutate in fiecare mana, in dreptul pieptului, avand bratele paralele cu podeaua. Incordeaza-ti muschii pieptului ridicand ambele maini usor indoite. Revino apoi in aceeasi pozitie!


Pentru spate

PhotoGrid_1406878582713

Intinde-te pe burta cu genunchii indoiti si cu varfurile picioarelor intinse. Pune mainile la ceafa si ridica-ti pieptul de pe podea. Cateva extensii iti vor lucra muschii inferiori ai spatelui cum nici nu te astepti!
Pentru picioare

PhotoGrid_1406877982995

Pentru a-ti lucra partea superioara a picioarelor si fundul, este recomandat sa faci cateva fandari cu cate o greutate in fiecare mana. Daca observi ca unul din membrele tale inferioare are masa musculara mai dezvoltata decat celalalt picior, antreneaza-l mai putin pana cand vor deveni simetrice.
Pentru abdomen

PhotoGrid_1406878287997

Intinde-te pe podea cu fata in sus. Relaxeaza-ti spatele si, in special, gatul si intinde mainile in dreptul urechilor. Cu picioarele intinse, ridica-ti spatele si picioarele de pe podea in acelasi timp. Acest exercitiu este mai dificil, dar cu putin antrenament, vei reusi!

Succes!

 

Cristi Stanescu

Kinetoterapeut si trainer Power – Plate

Del Mar Medical Spa