7 obiceiuri de care e bine sa scapam pentru a avea un abdomen minunat

Healthy

7 obiceiuri de care e bine sa scapam

pentru a avea un abdomen minunat 

 

Ai inceput deja sa numeri saptamanile ramase pana pleci la mare? Te uiti la costumul de baie superb pe care il vei purta in vacanta? S-ar putea sa ai o mica problema – grasimea de pe abdomen pe care nu o s-o poti ascunde in acel costum de baie minuscul. Nu stii cum sa faci pentru a-i da o sansa costumului celui nou? Verifica lista de obiceiuri periculoase pentru un look sexy pe care ti-l doresti pentru aceasta vara si scapa de ele cat mai repede posibil!

1. Bauturile carbogazoase

Bei in fiecare zi sucuri acidulate? Daca da, sa stii ca nu esti prea amabila cu corpul tau. Cercetarile arata ca talia unei persoane care consuma sucuri acidulate zilnic creste de mai bine de 5 ori fata de cea a cuiva care nu are acest aliment in dieta zilnica, in decursul unei saptamani. Asta se intampla din cauza cantitatii mari de zahar din sucuri, care ne sporeste pofta de mancare si ne face sa mancam si mai mult la fiecare masa. Cele dietetice nu ne ajuta mai mult, deoarece contin indulcitori sintetici care ne sporesc apetitul la fel de mult. Inlocuiti bauturile racoritoare cu smoothie-uri, fresh-uri, sau apa plata cu lamaie si menta. In acest fel ii faceti un bine corpului vostru si va imbunatati starea de sanatate. Suna bine, nu?

2. Folosirea unei farfurii mult prea mari

Fii atenta la marimea farfuriei din care mananci. Studiile arata ca oamenii obezi utilizeaza farfurii de marime mare, sau medie. Astfel ei isi pun mai multa mancare in farfurie decat au nevoie. Atunci cand ai mai mult spatiu in care sa pui mancare, vei pune si vei manca mai mult decat iti trebuie, ceea ce duce la depozite de grasime. Foloseste deci, farfurii mai mici si rezista tentatiei de le reumple, daca ai mancat destul.

3. Mancatul seara tarziu

E adevarat ca corpul tau arde ceva grasimi in timp ce dormi, dar s-ar putea sa nu fie capabil sa o faca daca te duci la culcare cu stomacul plin. In afara faptului ca se depune grasime pe abdomen, creste riscul aparitiei indigestiei, deoarece gravitatea nu poate ajuta procesul de digestie. Pentru a preveni aceste neplaceri, mancati portii mici seara si nu va culcati cu mai putin de trei ore de la ultima masa. Eventual luati un fruct inainte de culcare, daca va e foame, in loc de o prajitura, sau o ciocolata.

4. Mancatul cand suntem suparate, triste sau nervoase

Mancatul pe fond emotional, atunci cand suntem triste, suparate sau nervoase nu face nimic altceva decat sa adauge grasime pe abdomen. In niciun caz nu ne face sa ne simtim mai bine, chiar daca asa pare la prima vedere. Cea mai buna alternativa este sa bem un pahar de apa, sa vorbim cu un prieten, sau sa mergem la o plimbare. Alege o activitate care nu implica mancare, pentru a nu te indopa atunci cand emotiile te coplesesc.

5. Consumul exagerat de mancaruri cu continut redus de grasime

Unii oameni cred ca alimentele cu continut crescut de grasime conduc la stocarea de grasime pe abdomen. Adevarul este ca grasimile monosaturate nu sunt rele. Alimente precum avocado, ulei de masline si seminte te ajuta sa elimini grasimea de pe abdomen. Trebuie sa fii atenta sa nu ai in alimentatie prea multe alimente low-fat, deoarece producatorii adauga zahar in aceste produse. Si stii ce inseamna asta: cu cat ai mai mult zahar, cu atat cresc sansele sa stochezi mai multa grasime.

6. Privarea de somn

In mod ideal, adultii dorm 7-9 ore pe noapte. Atunci cand nu dormi suficient, nivelul cortisolului (hormonul stresului) creste si determina pofta de dulce. E greu sa scapi de stratul de grasime atunci cand nu dormi suficient in mod regulat. Pentru a-ti mentine nivelul cortisolului, incearca sa te tii de orele de somn recomandate in fiecare noapte. Asta iti va creste si nivelul de leptina, un tip de hormon care te ajuta sa-ti controlezi apetitul.

7. Prea putine proteine in dieta

Nu ai suficiente proteine in alimentatie? In general, adultii sanatosi au nevoie de cel putin 20 – 25 de grame de proteine la fiecare masa. Barbatilor le trebuie cu 10 grame de proteine mai mult pentru un echilibru perfect. Prin cresterea aportului de proteine, iti poti echilibra cantitatea de zahar din sange, reducandu-ti nivelul de insulina, pentru a creste rata metabolismului bazal. In plus, proteinele ajuta la controlul hormonilor care ne cresc apetitul, deci acestea sunt chiar de mare ajutor. Cele mai recomandate surse de proteine: ricotta, curcan, pui, somon si oua. Acestea sunt cele mai indicate variante datorita continutului redus de grasime si al celui crescut de proteine – o combinatie perfecta pentru slabit si pentru a fi in forma!  

Pare complicat? Nu este! Cu mici schimbari ale obiceiurilor tale de viata, vei obtine rezutate MARI!

Iti dorim mult succes si suntem alaturi de tine.

 

Cu drag,

Echipa Del Mar