7 trucuri

7 trucuri pentru a fi mai sanatos

si a va simtiti mai bine

 

Cate ore pe zi stati jos? Cumva 11 sau mai mult?

Ei bine, daca ati raspuns cu “Nici gand! Eu NU!”, ati putea fi surprins…

Un grup de cercetatori australieni au realizat recent un mic experiment, pe un grup de persoane cu o viata tipica. Iata ce au obtinut:

  • statul la masa – 1,5 ore,
  • statul la birou – 7-8 ore,
  • statul la TV – 2 ore,

Totalul celor trei “activitati” zilnice se ridica undeva intre 10,5 si 11,5 ore!

Dumneavoastra puteti face acest calcul? Unde va situati?

Probabil ca in acelasi interval si probabil ca va mirati si dumneavoastra, ca si participantii la experimentul de mai sus.

Toate activitatile mici pe care le faceti in timpul zilei, contribuie la rata dumneavoastra metabolica, ajutandu-va sa ardeti mai multe calorii si sa va mentineti greutatea sub control.

Suntem convinsi ca stiati deja ca daca nu faceti miscare, nu ardeti calorii.

Dar situatia devine si mai grava.

Ultimele cercetari ale australienilor ne informeaza ca oamenii care stau mai mult de 11 ore pe scaun, au riscul de imbolnavire mai mare cu 40%. Un repaus mai mare de 8 ore aduce cu sine doar cu 15% mai mult risc de imbolnavire.

In orice caz, orice ocazie este binevenita pentru a va ridica si a face putina miscare.

Nu sunteti siguri de cum puteti aduce miscarea in stilul dumneavoastra de viata?

Iata 7 sugestii pentru a introduce exercitii fizice in rutina zilnica:

  1. Alegeti contactul direct in loc de telefon sau email. Aveti o intrebare pentru seful sau colegul dumneavoastra din celalalt birou? In loc sa ridicati telefonul sau sa-i scrieti un email, de ce sa nu va duceti personal pentru a-i transmite informatia?
  1. Beti multa apa. Asa veti fi nevoit sa va ridicati pentru a face mai multe drumuri la toaleta. Si iata, astfel aveti ocazia sa intrerupeti sedintele lungi si plictisitoare.
  1. Lucrati stand in picioare. Creati-va un mediu de lucru astfel incat sa va puteti desfasura activitatea stand in picioare. De asemenea, puteti sa va faceti o obisnuinta in a vorbi la telefon in timp ce va plimbati prin birou.
  1. Faceti cateva serii de exercitii de-a lungul intregii zile.Cu siguranta puteti gasi un loc unde puteti face minim 3 serii de genuflexiuni si 3 serii de flotari la perete.
  1. Ridicati-va si faceti exercitii de mobilitate articulara in timp ce va uitati la TV.
  1. Daca puteti renunta la masina, de ce sa nu o faceti? De exemplu, stim ca pana la magazinul de la colt, faceti 30 de secunde cu masina. Dar v-a fi mult mai benefic sa mergeti pe jos timp de 5 minute.
  1. Alegeti cel mai indepartat loc de parcare. Puteti sa parcati in cel mai indepartat loc tocmai pentru a merge pe jos 5 minute in loc sa cautati un loc de parcare in tot acest timp.

Iata 7 trucuri pentru a va petrece mai putin timp asezat.

Stim ca nu este stiinta pura, dar sunt cateva idei pentru a incepe un stil de viata mai activ.

Va dorim mult success!

Echipa de traineri Del Mar

 

PS: Vreti sa faceti mai mult pentru sanatatea si aspectul dumneavoastra? Atunci, va asteptam de Del Mar sa incercati Del Mar Intensive Training. O sa-l iubiti din prima!