Alimente anti stres si de rasfat recomandate de Dominique Chenot

Alimente anti stres si de rasfat

 recomandate de Dominique Chenot

Menakao-72-trei-piperuri-ciocolata-neagra-origine-pura-Madagascar-online

Atunci cand ne lipsesc nutrienti esentiali din alimentatie, starile noastre de stres sunt accentuate.

Lipsa de magneziu conduce la un nivel sporit de oboseala, crampe musculare sau chiar probleme de somn. Lipsa de energie, in special la schimbarile de anotimp, poate fi tratata cu o cura de energizare.

De exemplu, ce spui de o bucatica de ciocolata pe zi? Poate fi un moment de placere si o excelenta bariera impotriva stresului. Ciocolata neagra este o sursa minunata de magneziu, care are un efect de linistire. Deasemenea, aceasta minerala ajuta la relaxarea sitemului muscular si a celui nervos. Antidepresiv natural, favorizeaza eliberarea de endorfine, hormonii placerii si induce starea de bine.

Din tot ce am testat in ultima vreme, va recomandam cu drag Menakao, o ciocolata neagra – rosie, cu   70% cacao din Madagascar si trei tipuri de piper. Este si rosie pentru ca soiul de cacao din Madagascar este unic prin culoarea rosiatică si aromele de flori si fructe rosii. Desi este atat de minunata, nu trebuie sa exageram!

Diversele tipuri de seminte si nuci (alune, migdale, caju) sunt o adevarata bariera impotriva excesului de adrenalina care afecteaza inima ca rezultat al stresului. Bogate in antioxidanti, omega 3, vitamina B6 si magneziu, nucile sunt o arma foarte importanta de lupta impotriva stresului. Cantitatea ideala este un pumn de nuci pe zi, introduse in meniu ca si gustare.

O alta recomandare calduroasa o reprezinta infuziile de plante. Macesul si floarea de fructul pasiunii au proprietati relaxante si faciliteaza relaxarea si somnul, fara a avea efecte sedative. Obiceiul de a bea un ceai de plante dupa cina te va ajuta sa te odihnesti in liniste si pace peste noapte.

 

Sursa: “Nice to see, nice to eat”, Dominique Chenot, Wellness Chef, Espace Henri Chenot, Merano