Antrenamentul din pauza de masa

Antrenamentul din pauza de masa

Vrei sa cantaresti mai putin la sfarsitul fiecarei saptamani?  Acest tip de antrenament te ajuta sa arzi multe calorii fara sa fii rosie la fata, sau transpirata dupa.

Pentru multe dintre noi, pauza de pranz consta in a infuleca o salata, a trimite emailuri, sau stabili diferite intalniri, proiecte. Gandul ca ai putea face un antrenament in timpul pauzei, ca trebuie apoi sa-ti faci un dus, sau sa-ti refaci machiajul, te cam ingrijoreaza si atunci iti vine sa abandonezi tot. Dar, adevarul e ca situatia nu e chiar asa. A exersa in pauza nu inseamna neaparat sa faci exercitii extenuante. Tipul acesta de efort, in care exersezi intens, cu pauze cat se poate de scurte, este la fel de eficient ca un antrenament conventional. Facand exercitii cu amplitudine mare sau adaugand greutati mai mari decat foloseai in mod obisnuit, poate fi mai eficient decat un antrenament cardio intens.

 

Iata cateva exercitii pe care le poti face in 20 de minute, folosind greutati suficient cat sa nu iti compromiti forma fizica. Odihneste-te 15 secunde intre intervale si 30 de secunde intre seturi; propune-ti 2 seturi in plus de fiecare data, crescand greutatile. Pentru inceput poti face 5 seturi, pentru ca apoi, sa ajungi la 8-10 seturi.

    

Deadlift: sunt acele genuflexiuni cu ridicarea unei greutati de la sol. Stai cu picioarele departate si apuca o greutate de la sol, pe care o ridici deasupra capului. Executa 10 repetari si apoi schimba mana.

photo 1

Aplecari cu greutati: mentine un picior pe sol, iar celalalt intins spre inapoi. Tinand in maini doua greutati, ridica-le spre piept si apoi indreapta-ti corpul. Executa 10 repetari si apoi schimba piciorul.

photo 4

Flotari: stai cu picioarele intinse, sprijita pe palme. Flexeaza coatele pe langa trunchi si apoi impinge corpul cat poti de tare. Executa 5 repetari.

photo 4

 

Fandari: piciorul stang flexat in unghi drept spre inainte, iar cel drept spre inapoi, realizand o fandare, in tot acest timp tinand greutati in maini.

Executa o fandare spre inapoi, ridicand in acelasi timp greutatile deasupra capului. Executa 10 repetari si apoi schimba piciorul.

photo 5

Ridicari laterale: stai intinsa pe o parte, cu mainile perfect intinse spre inainte, avand o greutate mai mare in maini. Ridica ambele picioare in lateral sus, mentinandu-ti echilibrul, prin greutatea din maini. Repeta de 10 ori pe fiecare parte.

photo 6

 

Multa bafta!

Echipa de traineri Del Mar Medical Spa