Automasajul facial si capilar

Automasajul facial si capilar

 

Nimic nu se compara cu un masaj facial facut de un adevarat specialist, dar daca nu poti ajunge la un spa, multumeste-te si cu un automasaj. Mai mult decat un inlocuitor al celui facut la spa, automasajul facial efectuat in timpul zilei, la birou ori acasa si de ce nu, chiar seara, inainte de somn stimuleaza in mod eficient reteaua sanguina si limfatica.

Masaj facial drenajPe parcursul zilei, la birou, automasajul se practica fara a folosi vreun produs cosmetic. Puteti totusi sa utilizati 1-2 picaturi de ulei esential, pentru a spori efectul relaxant al terapiei prin automasaj.

Seara, inainte de culcare, automasajul se practica folosind crema de noapte, sau un ulei tonifiant special pentru ten. Textura si aroma sa placute contribuie si ele la relaxarea dumneavoastra.

In cele ce urmeaza am sa va descriu cateva tehnici de automasaj facial.

Puneti o picatura de amestec de ulei in palma si aplicati-l pe intreaga fata, evitand contactul cu ochii. Apasati usor cu dosul palmei pielea de pe obraji si sub barbie pentru a stimula tesuturile. Cu ajutorul varfurilor degetelor, masati barbia cu miscari circulare, in acest fel stimuland circulatia sangelui si eliminarea toxinelor.

Tineti palma intinsa, astfel incat degetele sa fie lipite. Trasati cu ajutorul degetelor doua linii, de o parte si de alta a fetei, pornind de la tample si coborand spre barbie.

Cu degetele aratator si mijlociu, exercitati presiuni la baza nasului si sub sprancene. Mentineti presiunea constanta timp de aproximativ cinci secunde si apoi trageti usor degetul in jos, dinspre interior, spre exterior. Pentru a alunga tensiunea, presati ambele tample, alunecand usor spre exterior intr-un efect de tragere a tesutului epitelial.

Asezati degetele aratatoare deasupra tamplelor, exact la radacina firelor de par. Celelalte trei degete care urmeaza dupa aratator vor fi asezate intre sprancene. Trageti in jos pielea de pe frunte cu degetele, aducandu-le la nivelul degetului mare.

Asezati obrajii in causul palmelor, sprijinandu-va varful degetelor de pometi. Tragand pielea usor, urcati degetele spre frunte. Coborati  apoi degetele pana ajungeti la mijlocul barbiei, repetand aceasta miscare de trei ori.

Asezati degetele deasupra sprancenelor, la mijlocul arcadelor. Exercitand o presiune medie, lasati degetele sa alunece spre exteriorul tamplelor, netezind astfel ridurile de tensiune. Repetati de trei ori.

Puneti doua picaturi de ulei de masaj in palma si intindeti-l cu degetele de la clavicula pana la gat. Masati usor gatul, plimbandu-va degetele pana la ceafa.

Pentru a incheia acest lifting facial natural sunt necesare cateva intinderi care vor tonifia muschii fetei. Ele vor contribui la eliminarea tensiunii, oferindu-va tale un aspect de prospetime.

Intinderile se fac astfel: deschideti gura, ridicati sprancenele si indepartati-va ochii in acelasi timp. Mentineti aceasta forma de exercitiu timp de cinci secunde, apoi relaxati-va. Repetati de alte trei ori, timp in care relaxati-va, inspirand si expirand profund.

Continuati automasajul, efectuand miscari usoare de frictiune la baza firelor de par, pe osul frontal, alunecand usor pe oasele temporale. Efectuati aceasta manevra terapeutica timp de aproximativ doua minute, incheind cu usoare miscari de netezire ale scalpului, dinspre osul frontal, catre osul occipital, pana la nivelul musculaturii cervicale. Repetati si aceste forme de effleurage timp de aproximativ doua minute, incheind astfel terapia prin automasaj.

Fie ca este vorba despre un masaj efectuat acasa ori la birou, ingaduiti-va sa va bucurati de fiecare clipa.

Va veti simti regenerati, mai relaxati!

Andrei Claudiu Simion,

Terapeut specializat