Brate frumoase cu kettlebells

 

Brate frumoase cu kettlebells

 

 

Secretul eficientizarii timpului pentru antrenament sunt combinatiile dinamice de exercitii, care sa cuprinda cel putin doua grupe musculare (de exemplu biceps si triceps) intr-o singura serie.

Antrenamentele cu Kettlebell sunt excelente prin eficacitatea lor, avand rezultate vizibile in timp scurt. De asemenea, acestea te provoaca sa-ti testezi rezistenta fizica si cardio-vasculara.

Fa doua seturi din acest circuit, de doua-trei ori pe saptamana, realizand fiecare exercitiu pana la capat, cu pauze scurte.

1. Incepe din pozitia de genuflxiune, avand kettlebelul prins cu ambele maini si pozitionat la nivelul genunchilor, intre picioare. Adu greutatea deasupra capului, bratele fiind intinse, si ridica piciorul drept in lateral. Revino la pozitia initiala si reia miscarea. Repeta de 15 ori.

1 SI 2

 

2.   Din pozitia de fandare laterala, adu greutatea din mana dreapta, la umarul opus.   Inverseaza miscarea pentru a relua exercitiul. Iti recomand 15-20 de repetari pentru fiecare brat.

3 SI 4

3.  Tine greutatea la nivelul pieptului si stai in pozitia de genuflexiune, cu spatele drept. In timp ce te ridici, fa o usoara rotatie cu piciorul si trunchiul spre lateral, ducand greutatea deasupra umarului opus, cu bratele perfect intinse. Repeta, inversand rotatia spre cealalta directie. Repeta de 10-15 ori.

4 SI 5

4. Incepe cu greutatea in mana dreapta. Executa o fandare spre inainte cu piciorul stang, mutand greutatea spre mana stanga. Revino in pozitia initiala aducand greutatea pe langa corp, pana la nivelul pieptului. Repeta acest balans in fandare, pana la 15-20 de repetari.

In pozele de mai sus o vedeti pe Doina exemplificand pentru voi pe Power Plate.

Antrenamentul cu kettlebells pe Power Plate este cea mai eficienta varianta, dar daca nu puteti ajunge la Del Mar, va puteti antrena urmand indicatiile noastre, acasa, pe podea. Va trebuie doar un set de kettlebells de 2-4 kg, in functie de nivelul vostru de pregatire fizica.

Noi iubim acest tip de antrenament. Asteptam feedback-ul vostru dupa ce il incercati.

 

Enjoy !

 

Andra Zebega

Kinetoterapeut,

Del Mar Medical Spa