Cate calorii ardem facand NIMIC?

Cate calorii ardem

facand NIMIC?

 

3-Calories

Chiar si atunci cand suntem complet lenesi, corpul nostru este, evident, tot ocupat.

Numarul de calorii arse in repaus este ceea ce numim rata metabolica bazala, si este o masura a energiei consumate de corpul tau pentru a-ti mentine toate functiile in continua miscare si in deplin control.

Conceptul de a consuma rezervele organismului de energie, facand absolut nimic, este chiar atragator, dar cand realizezi cat de putin trebuie sa mananci pentru a nu creste in greutate, te vei razgandi.

Iata formula pentru a-ti calcula rata metabolica bazala (BMR):

  • pentru femei: 655+(9,6xgreutatea) + (1,8x inaltimea in cm) – (4,7x varsta);
  • pentru barbati: 66+(13.7x greutatea) + (5x inaltimea in cm) – (6,8x varsta).

Pare foarte usor sa ne mentinem in forma fara sa depunem vreun efort fizic, dar mai bine va dau exemplu pentru a intelege ca nu e chiar cea mai buna alegere. Ia in considerare recomandarea de a face minim 10.000 de pasi pe zi. Facand acest tip de efort fizic, vei putea creste cantitatea de mancare pe care vrei sa o consumi si sa nu te ingrasi. Din pacate, foarte putine persoane reusesc sa atinga acest nivel, pentru ca media este in jurul a 3500 de pasi pe zi. Facand doar 30% din recomandarea zilnica de miscare, iti oferi putine sanse sa consumi peste numarul de calorii necesar pentru a te mentine in forma.

Daca observi ca nu ai nici un rezultat, chiar daca te lupti cu diete dificile, e timpul sa iti revizuiesti nivelul de activitate fizica.

In concluzie, DA, corpul nostru arde calorii chiar si atunci cand nu facem activitate fizica, dar acea energie este foarte usor consumata, daca nu adaugam ceva miscare in ziua respectiva.

“Lazy day” este cu adevarat considerata un rasfat; asigura-te ca nu devine o obisnuinta.

Rasfoieste blogul nostru, unde vei gasi suficiente motive si idei pentru a incepe un stil de viata activ si sanatos (asta chiar o poti face intinsa comod pe canapea 🙂 ).

Echipa de traineri Del Mar Medical Spa