Ce incearca sa ne spuna tenul nostru?

Ce incearca sa ne spuna tenul nostru?

 

 

ab37d401976a4c38dc8699effe433149

Daca tenul va face probleme in mod constant, poate e timpul sa stati putin si sa-l ascultati. De la puncte negre pana la pori incarcati, pustule persistente sau acnee hormonala, pielea ta iti prezinta tabloul complet al starii tale de sanatate. Deci, daca vrei sa-ti cureti tenul cu adevarat, iata ce ai de facut!

Afla ce iti spun diferitele probleme ale tenului si ce poti face ca sa le previi.

Fie ca e vorba de acneea de puberate, fie ca suferi de jenanta acnee de adult, sa scapi de ea suna imposibil, dar se pare ca o solutie exista. Una simpla, dar eficienta: citirea (diagnosticarea) fetei.

Chinezii practica citirea fetei de mii de ani, ceea ce permite medicilor si terapeutilor sa detecteze si diagnosticheze o gama larga de probleme de sanatate si ne poate conduce catre obtinerea unui ten curat, fara probleme, asa cum ne dorim toate.

Iata ce ne spune Sally Penford, education manager la International Dermal Institute, un adevarat “guru” al pielii: “Se spune ca aspectul fetei nu minte. Medicina chineza ne arata ca fata noastra este ca o oglinda care reflecta starea noastra de sanatate si provocarile pe care ni le aduce stresul, atat pe termen lung, cat si pe termen scurt”.

 

Fruntea

“Atunci cand analizam fruntea, trebuie sa stim ca partea de sus este asociata vezicii urinare, cea din mijloc digestiei si cea de jos intestinelor.” De aceea, daca fruntea este zona dumneavoastra problema, asta poate sa insemne ca ca nu aveti o alimentatie corecta. Daca ai o dieta mult prea bogata in grasimi, incearca sa reduci cantitatea de alimente procesate si sa-ti cresti aportul de apa si de infuzii de plante. Asta nu numai ca iti va creste nivelul de energie, dar te va duce si cu un pas mai aproape de un aspect superb al pielii.


Gura si buzele

Liniile fine din jurul gurii pot indica o carenta de vitaminele B, deci incercati sa introduceti mai multe cereale integrale in alimentatie, dar si carna slaba si frunze verzi, pentru a creste aportul acestor vitamine esentiale pentru sanatate si frumusete.

“Adesea dam vina pe frig pentru buzele crapate, dar analizeaza putin schimbarile de dieta la trecerea spre anotimpul rece. Buzele crapate sunt un semn de stres gastric”.

Deshidratarea poate fi o alta cauza a pieii uscate. Nu uitati de cele 8 pahare de apa pe zi!

Va invitam sa cititi continuarea acestui articol in urmatorul numar al newsletter-ului nostru.

Sursa: www.sofeminine.co.uk/