Celulita, dieta, detox

 

Celulita, dieta, detox

Este deja stiut faptul ca regimul alimentar influenteaza existenta si severitatea celulitei, si in acelasi timp potenteaza efectele altor proceduri care au ca scop inlaturarea celulitei.

drcornerCe este de facut pentru a ne asigura ca dieta noastra zilnica ne ajuta in lupta cu celulita? Medicul nutritionist ne recomanda, in primul rand, o alimentatie echilibrata si variata, cu un aport energetic corespunzator cu greutatea noastra ideala, cu activitatea fizica si cu varsta. In afara de continutul si de cantitatea alimentelor consumate este important si modul de preparare, care poate reglementa calitatea principiilor nutritive si numarul de calorii.

De asemenea, trebuie sa respectam ritmul meselor, care ar trebui sa fie la 4-5 ore, astfel incat portiile sa fie mici.

De mare ajutor este aportul de legume si fructe, de grasimi “bune” (cu rol in integritatea si aspectul tegumentelor), de exemplu peste, ulei de masline, seminte de dovleac si migdale crude, lactate slabe,  precum si de cereale integrale (fulgi sau paine neagra).

Ce trebuie sa evitam? Sucurile si alcoolul, consumul excesiv de cafea sau produse pe baza de cacao. In ceea ce priveste consumul de sare, se recomanda un aport mai mic de o lingurita (5 gr) /zi. Atentie la sursele mascate de sodiu (afumaturi, mezeluri, branzeturi, conserve, muraturi, snacks-uri)!

Sa nu uitam de aportul de lichide (8-19 cani de apa/zi), apa avand un rol nepretuit in transportul produsilor toxici.

O cura de 10 zile de detoxifiere, de 2-3 ori pe an, ne ajuta sa scapam mai usor de produsii toxici acumulati in organism (inclusiv din tesutul subcutanat). In perioada de detox se consuma numai fructe si legume (foarte multe legume verzi), de preferinta crude, si se elimina complet carnea, prajelile, ouale, lactatele grase, condimentele, fumatul, cafeaua, bauturile alcoolice. Se pot consuma seminte crude, migdale, alune de padure crude, uleiuri vegetale. Detoxifierea completa a organismului implica sedinte de hidrocolonoterapie, peeling-urile corporale, terapii de relaxare.

 

Pentru mai multe informatii despre celulita, dieta anticelulitica si detox, va invitam sa ne vizitati sau sa ne scrieti pe adresa office@delmarmedspa.ro.