Concentreaza-te asupra ta!

Concentreaza-te asupra ta!

trainers

Pentru a efectua corect exercitiile, indiferent daca sunt la sala sau pe Power Plate, miscarile tale trebuie sa fie neinhibate, iar tu trebuie sa fii hotarata sa faci totul ca la carte. Ai nevoie sa te conectezi cu adevarat la acest proces. Doar cu miscarea fizica nu va merge. Nu o poti face pur si simplu. Trebuie sa interpretezi.

Exemplu: poti ridica bratele in sus nefacand practic nimic. Si poti ridica bratele in sus implicandu-te cu adevarat in exercitii. Daca nu esti conectata cum trebuie, rezultatele nu vor fi pe masura posibilitatilor. Daca te conectezi cu adevarat, rezultatele te vor surprinde cu adevarat.

Dupa cum stii, iti soliciti muschii accesori, acei muschi din spatele scenei, iar pentru a face acest lucru in mod corect trebuie sa ai forta de a epuiza muschii care vor sa faca primii respectivele miscari. Trebuie sa epuizezi „vedetele” miscarii. Muschii tai mai mari, cei despre care auzi mereu – bicepsii, tricepsii, muschii hamstring etc. —, vor sa faca ei treaba. Sunt obisnuiti sa o faca. Trebuie sa implici muschii mai mici, cei care de obicei sunt „purtati in spate”. Dar pentru a trezi muschii accesori trebuie sa ai prezenta. Trebuie sa interpretezi. Trebuie sa fii conectata si sa-ti pese de miscari.

Cea mai buna metoda de a face asta este sa te concentrezi cu adevarat asupra ta. De aceea lucram cu oglinzi. Ca sa te conectezi cu propria persoana, trebuie sa vezi cum esti cu adevarat. Intre a crede ca faci ceva si a sti ca faci ceva este o mare diferenta.

Te invit sa-ti pui urmatoarea intrebare: iti place sa te privesti in timp ce executi miscarile? Le executi corect, le simti, le urmaresti, esti cu adevarat prezenta? Sau treci pur si simplu prin ele?

Conectandu-te cu adevarat la propria persoana si la telul tau, vei avea ocazia unei executii corecte, ceea ce va face ca fiecare miscare sa conteze.

Te asteptam cu drag sa punem in aplicare exercitiile de concentrare pe Power Plate!

 

Vera Savin

Kinetoterapeut si trainer Power Plate
Del Mar Medical Spa