Cum ajuta hidrocolonoterapia la imbunatatirea calitatii pielii?

 

 

Cum ajuta hidrocolonoterapia

la imbunatatirea calitatii pielii?

 

Vrei sa stii daca ai un colon sanatos? Uita-te in oglinda! Daca ai acnee, eczeme, dermatite sau psoriazis e foarte posibil sa ai probleme la nivelul intestinului gros.

Colonul si pielea sunt doua dintre cele cele mai importante organe ale corpului nostru implicate in detoxifiere.

iStock_000006566614MediumColonul are ca principala functie eliminarea alimentelor nedigerate, compusilor toxici, microorganismelor daunatoare. Ca urmare, functionarea sa neadecvata va avea drept consecinta  stagnarea acestor “otravuri” in interior, ceea ce va duce in timp la reabsorbtia lor  in circulatia sangvina si auto-intoxicarea organismului. Acest lucru are un impact negativ asupra tuturor organelor, dar in special al pielii, care este cel mai mare organ al omului si care va absorbi in cea mai mare masura excesul de toxine. In cazul acumularii de toxine la acest nivel, tegumentele vor reactiona prin  eruptii, acnee, puncte negre,etc.

Cum ajuta hidrocolonoterapia la imbunatatirea calitatii pielii?

In primul rand, hidrocolonoterapia este o procedura prin care se elimina rezidurile toxice de la nivelul intestinului gros, impiedicandu-se reabsorbtia lor in circulatie si implicit afectarea sanatatii pielii.

In al doilea rand, datorita faptului ca in timpul hidrocolonoterapiei se fac infiltratii cu apa purificata, o mare parte din apa folosita este absorbita de colon, ceea ce  va determina hidratarea colonului si a  a intregului organism.

O hidratare profunda, cum este cea din timpul sedintelor de hidrocolonoterapie este mult mai eficienta pentru piele decat orice crema hidratanta.

In al treilea rand, hidrocolonoterapia imbunatateste functiile intestinale. O consecinta este o absorbtie mai buna a nutrientilor si mineralelor, substante ce asigura o hranire adecvata a tuturor celulelor din organism deci si a celor de la nivelul pielii. O piele hranita corespunzator are un aspect sanatos.

Ca urmare, este de inteles de ce numai dupa cateva sesiuni de hidrocolonoterapie, tegumentele au un aspect suplu, stralucitor si hidratat .

 

Dr. Cristina Mirica

Specialist hidrocolonoterapie