Cum sa eviti mahmureala?

Cum sa eviti mahmureala?

 

o-HANGOVER-CURES-facebook

Nu ne intelege gresit, dar si noua ne place sa petrecem. Cocktail cu fetele, aniversari, petreceri de logodna sau chiar un concert intr-un pub, toate ne sunt pe plac. Ceea ce ne displace, este mahmureala de a doua zi, mai ales daca trebuie sa ajungi si la birou.

Am vrut sa gasim cele mai bune remedii impotriva mahmurelii si astfel am descoperit un studiu relevant al medicului specialist Sebastian Winckler din cadrul Humboldt University (Charité) din Berlin.

Mai intai de toate, pentru a evita mahmureala, cel mai bine ar fi…ei bine…sa nu bei foarte mult. Dar stim cu totii ca e mai usor de zis si mai greu de facut.

 

Mananca inainte de a petrece!

Un prim pont ar fi sa te asiguri ca ai mancat bine inainte de a consuma alcool. Ok, sunt sigura ca multi dintre noi stim asta, dar de cele mai multe ori se uita sau se neglijeaza acest aspect. Plus ca multe dintre noi evitam sa mancam inainte de a iesi spre o petrecere, pentru a nu ne simti “prea pline”. Dar daca vrei sa nu te simti oribil a doua zi dimineata din cauza mahmurelii, mancarea e pontul cel mai bun. Dr. Sebastien spune ca “alimentele din stomac incetinesc absorbtia alcoolului de catre organism”. El recomanda un bol de paste sau alti carbohidrati. De asemenea, sunt recomandate fructele bogate in amidon, cum ar fi bananele.

Aceasta fiind spusa, rezulta ca dietele de inainte de petrecere nu prea sunt recomandate!

 

Evita bauturile inchise la culoare!

Stiai ca bauturile inchise la culoare va ofera o mahmureala cumplita a doua zi? Da, este adevarat ca vinul rosu, sau bauturile tari precum whisky sau lichiorul iti pot da mari dureri de cap a doua zi. Conform studiului doctorului Sebastien, bauturile negre au un continut ridicat de substante chimicale aditionale ce ofera gust si culoare alcoolului, dar de asemenea au un efect negativ asupra organismului. Deci cel mai bine ar fi daca ai ramane la vin alb sau sampanie, pentru ca a doua zi sa nu simti dureri cumplite de cap.

 

Apa este ca aerul !

Este un truc clasic si chiar functioneaza – bea un pahar de apa intre fiecare alt pahar de alcool pentru a evita starea cumplita de mahmureala de a doua zi. Asta pentru ca apa ajuta la diluarea alcoolului in organismul tau.“ Deshidratarea este unul din factorii cei mai importanti, asociati cu starea de mahmureala, iar o hidratare adecvata evita aparitia simptomelor specifice mahmurelii”, spune Dr Sebastien Winckler.

Un alt bun remediu, il reprezinta plimbarile in aer liber. “Miscarea in aer liber, chiar si sub forma de plimbare, ajuta considerabil impotriva mahmurelii, pentru ca exercitiile libere ajuta la metabolizarea alcoolului.”

 

Fii precaut!

In general, marea majoritate cunoastem diferite remedii si trucuri impotriva mahmurelii. Dar in ciuda acestui lucru, nimic nu este cu exactitate dovedit, nici macar faptul ca te alimentezi bine inainte de a te apuca de baut la o petrecere sau nici macar daca iei un paracetamol inainte de a merge sa te odihnesti.

Dr. Winckler ne spune ca alimentatia adecvata face minuni impotriva mahmurelii, dar cel mai bun remediu il reprezinta tot APA.

Da, un pahar mare de apa inainte de a dormi nu-ti ia durerea de cap de a doua zi, dar cu siguranta te va ajuta!

Sursa: Dr Sebastien Winckler, Humboldt University (Charité), Berlin.