Cum sa reduci febra musculara in mod “gustos”

Tips and tricks

Cum sa reduci febra musculara in mod “gustos”

Trainers

Daca adaugi cativa kilometri in plus atunci cand alergi sau cateva kilograme in plus la greutatile pe care le folosesti in antrenamente, te astepti ca a doua zi sa simti o durere musculara intensa – vestita febra musculara.

Cand te gandesti ca trebuie sa reiei exercitiile fizice, avand  acea febra, simti ca ai vrea sa renunti. Noi iti oferim un pont destul de “gustos” si eficient pentru a reduce considerabil durerea musculara.

trainer inside2Conform unui studiu publicat in Jurnalul “Chimia in Agricultura si Alimentatie”, consumul de suc de pepene rosu inainte de antrenament, reduce considerabil febra musculara intensa. Pentru acest studiu, au recrutat sapte barbati, care au efectuat antrenamente de cycling, trei zile consecutiv. In primele doua zile, au consumat suc de pepene rosu inainte cu o ora de antrenament, iar in a treia zi, li s-a oferit o bautura placebo cu textura si culoare asemanatoare pepenelui rosu.

24 de ore mai tarziu, multi au resimtit dureri musculare specifice antrenamentelor dificile, dar semnificativ reduse in zilele in care au consumat sucul de pepene rosu.

Care este secretul acestui fruct? Encarna Aguayo, doctor si profesor in tehnologia alimentatiei din cadrul Universitatii din Cartagena, explica faptul ca pepenele rusu, contine un amino acid, numit L-citruline, care stimuleaza fluxul sanguin – deci ajuta la oxigenarea mai buna a musculaturii si implicit la refacerea acestora intr-un timp mai scurt.

Nu ti-e sete inca? Iti recomandam doua pahare de suc de pepene rosu consumate cu o ora inainte de exercitiile fizice pentru a-ti atenua atat febra musculara cat si pofta de dulce.

 

Pofta buna si spor la antrenament!

 

Andra Zebega

Kinetoterapeut, Del Mar Medical Spa

 

PS: daca doriti un cocktail cu pepene rosu, gasiti reteta in numarul trecut al newsleter-ului nostru