Deltoid workout

Deltoid workout

 

Pentru a preveni o intindere sau chiar o ruptura musculara, sugerez ca inaintea fiecarui antrenament sa alocam 5-10 min pentru o incalzire generala. Exercitiile dintr-un program de incalzire de acest gen vor fi dedicate bratelor, in mod special deltoizilor.

Pentru acest antrenament ne vom folosi de gantere de 3-5 kg.

  1. Primul exercitiu se incepe stand in picioare, cu spatele drept, picioarele departate la nivelul umerilor, bratele pe langa corp, coatele drepte si cu ganterele in mana.

Din aceasta pozitie ducem bratele alternativ in fata pana ce ajung paralele cu solul, revenirea este lenta, circulara, controlata si se face prin lateral.

1 

Realizati 3 serii a cate 20 de exercitii.

 

2. Din aceeasi pozitie explicata in exercitiul de mai sus, cu bratele pe langa corp si cu ganterele in mana, priza sa fie cu inchiderea pumnului spre spate. Ridicam vertical, simultan, ganterele pana la nivelul pieptului, coatele fiind orientate catre lateral. Revenirea este lenta si controlata.

Mare atentie sa tinem spatele drept si sa nu balansam!

2

Realizati 3 serii a cate 20 de exercitii.

 

3. Tot din pozitia stand in picioare cu picioarele departate la nivelul umerilor, genunchii usor indoiti, spatele drept si usor aplecat in fata, in maini avem gantere, priza este cu palmele orientate una catre cealalta.

Cu coatele drepte, ridicam bratele in lateral pana ce ajung paralel cu solul, apoi revenirea se face controlat.

3

 

Realizati 3 serii a cate 20 de exercitii.     

Succes!

Cristian Stanescu
Kinetoterapeut si trainer Power Plate,
Del Mar Medical Spa.