Dieta cu fructe

Dieta cu fructe

 

colorful ripe fruit composition isolated on white

 

Este inca vara si piata este plina de fructe. Este cel mai potrivit moment pentru “dieta cu fructe”.  Ce ar trebui sa stim despre ele? Iata cateva informatii pe care noi le consideram utile.

Toate fructele contin acizi, sunt necesari pentru eliminarea diverselor toxine, a acizilor nocivi si a impuritatilor din organism. Acesti acizi naturali devin extrem de alcalini dupa ce au fost supusi transformarilor din organism.

Acidul malic, cel citric si cel tartaric sunt germicizi puternici care se gasesc in fructe. Acidul malic este prezent in ananas, mere, gutui, pere, caise, prune, piersici, cirese, coacaze, agrise, capsuni, zmeura, mure, boabe de soc, struguri si rosii. Acidul citric se gaseste in capsuni, zmeura rosie, cirese, coacaze rosii, afine, lamai, grepfrut si portocale. Acidul tartaric este obtinut din struguri si ananas. El este important in tratamentul tuturor afectiunilor datorate hiperaciditatii, precum bolile de plamani, inflamarea gatului, indigestia, ulcerul peptic etc.

Acidul oxalic se gaseste in prune, rosii, rubarba, macris, stevie galbena si spanac. Este indicat mai ales pentru constipatie si blocaj hepatic. Insa trebuie amintite precautiile necesare in cazul consumului de alimente bogate in oxalati. Multi oameni dezvolta, la un moment dat, pe parcursul vietii, pietre la rinichi, iar majoritatea acestora contin oxalati. De aceea, daca aveti probleme cu pietrele la rinichi, este bine sa evitati alimentele cu un continut bogat in oxalati.

Acidul lactic se gaseste in laptele integral, in laptele covasit si in laptele de soia integral. Este bun pentru tratamentul fermentatiei si mai ales in tratarea arterosclerozei.

Cel mai bine este sa consumati fructe proaspete.  Nu le indulciti niciodata cu zahar de trestie.

O dieta cu fructe va curata stomacul si tubul digestiv. Este, deasemenea, un tratament excelent pentru constipatia cronica.

Fructul este un aliment ideal si pentru ca acesta creste incet si prin urmare se bucura un timp mai indelungat de efectele benefice ale luminii soarelui si ale aerului.

Speram ca v-am convins sa dati fuga in piata si sa va cumparati fructele preferate.

Bucurati-va de ele si de vara!

 

Cu drag,

Echipa Del Mar