Distractie si tonifiere la piscina

Distractie si tonifiere la piscina

 

Soarele si caldura din ultima perioada te-au indepartat de sala si te-au facut sa iti doresti sa pleci in vacanta la mare sau cel putin sa ajungi pe la piscina, pentru a te balaci in voie. Suna foarte bine, numai ca, daca abandonezi orice forma de miscare, ai mari sanse sa iti pierzi tonusul muscular si chiar sa pui cateva kilograme in plus intr-un timp foarte scurt.

M-am gandit pentru tine la o alternativa de mentinere a tonusului si a greutatii, perfecta pentru perioada verii: exercitiile executate in apa. Fitness-ul acvatic reprezinta o varianta grozava, pentru ca e distractiv si racoritor, si daca doresti cu adevarat sa imbini utilul cu placutul, iti recomandam sa acorzi atentie acestei activitati. Vei reusi nu numai sa te mentii in forma, dar si sa te eliberezi de stres si sa iti protejezi in acelasi timp cu succes articulatiile si muschii.

Pentru inceput, va recomand o incalzire totala de 5-10 min inainte de a intra in bazin. Scopul este de a incalzi musculatura si articulatiile pentru a preveni posibile contracturi musculare sau intinderi.

Daca esti interesat in mod special sa iti lucrezi umerii si centura abdominala, poti sa executi diferite exercitii care stimuleaza muschii abdominali in apa.

1

1) De exemplu, ne departam de marginea bazinului si ne pozitionam la aproximativ un metru. Calcand apa cu ajutorul bratelor, indoim genunchii si ducem picioarele inainte, apoi le intindem astfel incat corpul nostru sa fie intins, iar degetele de la picioare sa iasa putin din apa. Revenirea se face tot prin aceeasi metoda, dar se continua cu intinderea picioarelor in spate, ridicand calcaiele deasupra nivelului apei. Executam 20 de repetari.

2

2) Din aceeasi pozitie, prin aceeasi tehnica, ducem picioarele in lateral. Este nevoie tot de 20 de repetari.

3

3) Pentru urmatoarele exercitii, vom avea nevoie de un aqua nudel; cu ajutorul lui vom lucra fesierii. Pozitionam nudel-ul in spatele genunchiului indoit, iar apoi scufundam nudel-ul. Executam 30 de repetari pentru fiecare picior.

Si nu uitati, imediat ce va intoarceti din vacanta, dati fuga la Del Mar, sa reluam antrenamentele de Power Plate. 

Vacanta placuta si activa va doresc! 

Cristian Stanescu,

Kinetoterapeut si trainer Power Plate