Do try this at home!

 

Do try this at home!

 

Daca aveti o perioada mai aglomerata si nu puteti ajunge la sala sau daca programul nu va permite sa mai ajungeti suficient de des la antrenamente, nu neglijati cu totul aceasta preocupare. Cu un minim de efort, puteti macar sa va mentineti intr-o stare fizica buna.

Deci, va recomandam sa incercati urmaroarele exercitii acasa. Veti reusi cu siguranta.

_RBC0252

1. In picioare, cu picioarele apropiate. Faceti un pas mare inainte. Indoiti genunchii la 90 de grade. Impingeti in asa fel incat sa reveniti la pozitia de stand. Alternati picioarele. Va recomandam 3 seturi a cate 10-20 de repetari.

2. In picioare, cu picioarele apropiate. Faceti un pas in lateral. Genunchii si picioarele indreptate in aceeasi directie ( catre exterior) iar trunchiul trebuie mentinut drept. Impingeti in asa fel incat sa reveti la pozitia de stand. Alternati picioarele. 3 seturi a cate 10-20 de repetari ar putea fi suficiente.

_RBC0255

_RBC0262

3.  In picioare, picioarele usor indoite si bratele drpte pe langa corp cu palmele indreptate spre interior. INdoiti articulatia cotului in asa fel incat ganterele/benzile elastice sa ajunga la umeri. coatele ar trebui sa fie in aceeasi pozitie tot timpul.

4. Kick back

In picioare, piciorul posterior indoit, usor inclinat inainte, spatele drept si umerii paraleli; o mana pe coapsa. Tineti cotul ridicat pe langa corp si indreptati bratul in sus si inapoi.

_RBC0265

_RBC0260

 

 

 

5. Si un exercitiu de stretching, de final. In sezut, cu picioarele talpa in talpa, duceti lent genunchii spre sol. Il puteti incerca singura, sau puteti sa rugati pe cineva sa va ajute.

 

Sau puteti veni la Del Mar, sa va ajutam noi.

 

 Va asteptam cu drag!

Doina Mateiasi
Kinetoterapeut
Del Mar Medical Spa