Evita rutina si treci la treaba!

 

Evita rutina si treci la treaba!

 

Nu vrem sa te trimitem la un marathon sau triathlon, dar aceste exercitii te vor ajuta clar sa-ti imbunatatesti rezistenta si forta fizica. Este antrenamentul preferat de colega noastra Vera, pentru a-si intari intreaga musculatura, dar si pentru a-si creste rezistenta fizica la efort.

Executa fiecare exercitiu timp de 30-90 de secunde.

Pont: atunci cand faci exercitiile pe numar de repetari, exista posibilitatea sa-ti pierzi concentrarea asupra executiei si te gandesti mai mult la « oare cate mai sunt ? » Executa antrenamentul pe intervale de timp si atunci vei avea mai multe repetari corecte si astfel rezultate mai bune.

 

vera 001

 

 

 

 

Exercitiul 1: stai intinsa pe podea cu genunchii flexati si talpile pe sol. Ridica-ti soldurile, apoi trage un genunchi spre piept si revino cu piciorul intins. Repeta cu celalalt picior.

 

 

 

 

vera 002

 

 

 

Exercitiul 2: stai intinsa pe o minge medicinala, cu spirjin pe varfurile picioarelor. Extinde bratele spre inainte in prelungirea capuluisi revino la pozitia initiala.

 

 

 

vera 003

 

 

 

Exercitiul 3: stai in picioare cu o minge in mana. Fa rotatii laterale si concentreaza-te pe miscare tinand abdomenul incordat tot timpul.

 

 

 

 

vera 004

 

 

 

Exercitiul 4: foloseste un stepper sau o bancuta joasa (noi am folosit chiar platforma Power-Plate). Din lateral, urca-te pe platforma, ridicand celalalt picior pana la nivelul pieptului si apoi revino la pozitia initiala. Repeta de cate ori poti in intervalul de timp stabilit (30 pana la 90 de secunde).

 

 

 

 

 

 

Echipa de traineri Power Plate,
Del Mar Medical Spa.