Exercitii pentru triceps

Exercitii pentru triceps

 

 

Tricepsi. Ce nu stiati…

Bicepsii sunt antrenati uneori intens, in speranta ca rezultatul unui astfel de antrenament va fi foarte vizibil; de fapt, tricepsii ar trebui sa primeasca mai multa atentie. Tricepsii reprezinta, in mod normal, doua treimi din masa musculara a bratului, iar bicepsii doar o treime. In concluzie, daca ai tricepsi puternici, ai automat brate puternice, lucru care nu e valabil si pentru bicepsi in aceeasi masura.

 

Iata ce vom lucra astazi:

  1. Extensia bratului din aplecat cu gantere

Se executa din picioare. Flexam usor genunchii, pastram spatele drept si aplecam trunchiul din bazin pana cand ajunge paralel cu solul. In maini avem gantere, iar coatele sunt indoite si lipte de trunchi. Din aceasta pozitie intindem bratele pana cand ganterele ajung la nivelul soldurilor.

1

Se executa 3 serii a cate 20 de repetari.

 

  1. Flotari cu spatele la marginea aparatului

Ne pozitionam cu mainile pe marginea aparatului, cat mai aproape de trunchi. Coboram bazinul pe langa aparat, pana ce articulatia cotului formeaza un unghi de 90 de grade si revenim in pozitia initiala.

2

Nota: Pentru avansati, pozitia picioarelor este intinsa, avand calcaiele pe o minge de gimnastica.

         Entry level: picioarele sunt apropiate si genunchii flexati in unghi de 90 de grade.

Se executa 3 serii a cate 20 de repetari.

 

  1. Extensia bratelor cu ganterele

Din pozitia drepti, cu genunchiii usor flexati si spatele drept, cu bratele intinse, tinem deasupra capului, cu ambele palme, o gantera (de preferat minim 4 kg). Indoim bratele tinand coatele orientate catre inainte, iar apoi revenim in pozitia initiala.

3

Se executa 3 serii a cate 10 de repetari.

Nota: Pentru rezultate mai bune, aceste exercitii se efectueaza pe Power Plate.

 

Succes!

Cristian Stanescu
Kinetoterapeut si trainer Power Plate,
Del Mar Medical Spa