Firm handshake, first impression

Firm handshake, first impression

 

Prima impresie conteaza intotdeauna, nu-i asa? De la privire, postura si momentul in care dam mana si ne prezentam, toate aceste aspecte au insemnatatea lor. Este nevoie de incredere in propria persoana si multa degajare.

Propun in acest numar al newsletter-ului nostru sa ne ocupam de partea superioara a trunchiului. Pentru astazi v-am pregatit un grup de exercitii dedicat tonifierii umerilor, pe care le putem executa acasa cu greutatea corpului si o pereche de gantere reglabile.

Pentru a ne proteja articulatiile si muschii de posibile intinderi si rupturi musculare, recomand a se face o incalzire generala de aproximativ 10 minute.

Urmatorul set de exercitii va fi dedicat umerilor si se va efectua folosind gantere care sa ne permita sa executam 12-15 repetari.

 

   1. Fluturari

    • Picioarele sunt departate pana in dreptul umerilor (pentru stabilitate); mentineti spatele drept si coatele lipite de trunchi, antebratul formand un unghi de 90 de grade;

Ridicati bratele in lateral pana ajung paralele cu solul.

1

Muschii vizati: muschii umarului (deltoid-fascicule laterale)

 

   2. Extensia umarului

    • Din pozitia de start prezentata la punctul 1, tinem bratele pe langa corp, apoi le ridicam alternativ in fata, pana la nivelul umarului, fara sa intindem coatele; revenirea este lenta si pe expir.

Nota: incordam foarte tare centura abdominala, cu mare atentie sa nu balansam trunchiul.

2

Muschii vizati: muschii umarului (deltoid-fascicule anterioare)

  

   3. Impingerea ganterelor deasupra capului

    • Din pozitia de start prezentata la punctul 1, mentinand spatele drept, impingem ganterele din lateral in sus;
    • Coborati bratele pana in momentul in care acestea sunt paralele cu solul, formand un unghi drept cu antebratul.

3

Muschii vizati: muschii umarului (deltoid-fascicule anterioare, fascicule laterale), triceps si partea superioara a pieptului.

 

In urmatorul numar al newsletter-ului nostru, vom continua cu exercitii dedicate paravertebralilor  si vom afla impreuna cum putem corecta postura vicioasa dobandita in timpul orelor de lucru la birou.

 

Astept cu interes feedbackul dumneavoastra.

Succes!

 

Cristian Stanescu
Kinetoterapeut si trainer Power Plate,
Del Mar Medical Spa.