Fitness pentru acasa intr-o zi ploioasa…

 

Fitness pentru acasa

intr-o zi ploioasa…

 

Pentru o astfel de zi am conceput un set de exercitii pe care poti sa il faci singur/a chiar in pijamalele tale calduroase si confortabile.

Pentru a ne dezmorti dupa o noapte friguroasa, am decis sa incepem cu o usoara incalzire generala: Voi descrie pas cu pas exercitiile propuse pentru aceasta dimineata.

Stand in pozitie verticala, cu picioarele departate la nivelul umerilor, palmele in sold, incepem cu :

Incalzirea gatului, efectuand :

  • Aplecarea usoara a capului stanga/dreapta – 5 repetari pe fiecare parte
  • Aplecarea usoara a capului fata/spate – 5 repetari pe fiecare parte
  • Rasucirea capului stanga/dreapta – 5 repetari pe fiecare parte
  • Rotirea capului in sensul acelor de ceasornic si invers – 5 repetari pe fiecare parte

Incalzirea bratelor

  • Rotirea simultana a bratelor in fata si in spate – 10 repetari pe fiecare parte
  • Bratele intinse in fata, la nivelul umerilor; forfecam bratele de 2 ori, cu extensia lor cat mai ampla de tot de 2 ori. Repetam acest procedeu de 5 ori.

Incalzirea trunchiului

  • Din pozitia stand, cu picioarele departate in dreptul umerilor, cu palmele in solduri, executam aplecari laterale, cate 5 pe fiecare parte (stanga/dreapta).
  • Aplecam in fata trunchiul, pana la atingerea solului si mentinem pozitia 5 secunde; revenim la pozitia initiala, continuand cu extensia trunchiului si a bazinului.

Pentru incalzirea picioarelor, realizam:

  • Joc de glezne –varful picioarelor ramane lipit de sol, doar calcaiul se ridica;
  • Usoare genuflexiuni cu bratele intinse la nivelul umerilor.

Dupa o mica incalzire generala, urmeaza sa executam un set de exercitii dedicate abdomenului.

DSC03050

 

1. Primul exercitiu este de intensitate medie si este executat din decubit dorsal cu talpile sprijinite pe sol, genunchii flexati, in timp ce o palma prinde pe cealalta; ne ridicam de la sol, imping palmele printre picioare. Acest exercitiu se repeta de 20 de ori.

 

 

DSC03057

 

2. Urmatorul exercitiu se executa tot din decubit dorsal, piciorul stang este intins, iar cel drept flexat cu talpa sprijinita pe sol; bratul drept este la ceafa, iar cel stang pe abdomen. Din aceasta pozitie, aducem simulan, genunchiul stang catre cotul drept, cu expir puternic. Dupa terminarea celor 15 repetari, schimbam genunchi-cot opus.

 

 

DSC03052

3. Din aceeasi pozitie initiala (intins pe spate), tinem palmele sub posterior, ridicand picioare pana ajungem la verticala. In tot acest timp trebuie sa mentinem membrele inferioare, lipite si intinse pentru intensitate maxima.Repetam exercitiul de 15 ori.

 

 

 

 

DSC03059

 

4. Aceeasi pozitie, cu palmele sub posterior, insa ridicam picioarele intr-un unghi imaginar de 30 de grade. Mentinem pozitia, executand forfecari timp de 30 de secunde.

 

 

 

 

 

Cristian Stanescu,
Kinetoterapeut si trainer Power – Plate,
Del Mar Medical Spa