Greselile spalatului pe fata

Greselile spalatului pe fata

 

ask-the-experts-how-to-cleanse-properly-472-int

Curatarea fetei pare cea mai putin complicata parte a rutinei tale de frumusete, nu? Cu toate acestea, se pare ca un numar de greseli comune, pot cauza foarte multe probleme ale pielii precum uscarea, iritatia, excesul de sebum, puctele si cosurile.  Aflati care sunt cele mai frecvente greseli legate de curatarea tenului si cum, eliminandu-le, putem avea un ten mult mai sanatos.

• Un cleanser nepotrivit

Un cleanser  bun trebuie sa elimine complet mizeria si fardul, fara a indeparta grasimile naturale si celulele sanatoase. Cautati unul care isi face treaba si nu este nici prea slab (trebuie sa te speli de doua ori sau sa freci tare pentru ca pielea sa ramana curata), nici prea puternic (simti ca “te strange” pielea).

• Spalatul in exces

In principiu, spalatul fetei o data sau de doua ori pe zi e un protocol bun, dar mai mult de atat poate duce la iritarea pielii si la exces de sebum. Daca intr-o zi nu te-ai machiat, nu ai pus crema de protectie pe fata si nu ai transpirat prea mult, nu te mai curata cu cleanser in seara respectiva, ci spala-te doar cu apa. E benefic pentru ten sa il lasi din cand in cand sa iasa din rutina si sa “respire” in mod natural.

911253e2edfe98ebc54a5a4b9598dd89• Temperatura nepotrivita a apei

Mit: apa fierbinte deschide porii si apa rece ii inchide. Realitatea este ca porii nu au muschi pentru a se deschide si a se inchide. Cu toate ca apa calda iti provoaca o senzatie placuta, aceasta poate distruge uleiurile naturale ale pielii tale, ducand catre uscarea tenului sau catre exces de sebum. Apa caldutza este cea mai potrivita pentru a-ti curata tenul intr-un mod delicat, dar eficient.

• Exfolierea in exces

Exfolierea este o practica sanatoasa pentru piele, deoarece ne scapa de celulele moarte, dar trebuie facuta cu moderatie. Nu exagerati cu efoliantii zgrumturosi (cei pe baza de zahar si acizi de fructe sunt mult mai blanzi) si nu depasiti 3 exfolieri  pe saptamana. Folositi-va degetele in locul prosoapelor atunci cand va exfoliati tenul, pentru a nu va agresa pielea. Intraceuticals va lansa pe piata anul acesta un exfoliant enzimatic extrem de eficient si foarte bland cu pielea.

• Clatirea insuficienta

Daca nu ne clatim suficient, pe piele raman reziduuri, ceea ce blocheaza porii si usuca pielea. Te sfatuim sa te clatesti bine, chiar daca esti pe fuga dimineata sau esti super obosita seara. Barbia, linia parului si nasul sunt cele mai frecvent neglijate parti ale fetei. Haideti sa le aratam si lor putin respect.

• Folosirea unor ingrediente iritante

Fa-i un favor tenului tau si evita substantele iritante: aromele, colorantii si conservantii sintetici, precum parabenii. Citeste intotdeauna cu atentie eticheta!

url• Frecarea cu prosopul

Tapoteaza, nu freca! Frecarea se simte placut, dar iti agrezeasa mecanic pielea, ceea ce prezinta un risc pentru elastina. Ai grija sa ai propriul prosop si acesta sa fie unul moale.

• Amanarea hidratarii

Pentru a maximiza absorbtia si a sigila hidratarea, aplicati crema hidratanata imediat dupa curatare, cat pielea este inca umeda. Este valabil si pentru serumuri si alte produse de tratament. Daca astepti pana pielea ta este complet uscata, acesata va fi tare si va ingreuna patrunderea ingredientelor active in profunzime, mentinandu-le la suprafata, ceea ce te va face sa ai un aspect lucios, de evitat.

• Cheltuieli inutile

Sa cheltuiesti o mica avere pe produse de curatare nu este foarte intelept. Cauta produse simple, naturale si pastreza-ti banii pentru produse care raman pe piele si care ofera beneficii pe termen lung, precum serumuri si produse de hidratare.

• Teama de uleiuri

Multa vreme, uleiurile au fost considerate “periculoase” deoarece se credea ca blocheaza porii, dar acesata opinie e pe cale de schimbare. Mai nou, expertii spun ca toate tipurile de piele pot beneficia de curatarea cu ulei, chiar si tenul gras. Uleiul dizolva ulei, la urma urmei. Uleiul potrivit va curata porii de mizerie si bacterii si va vindeca si echilibra pielea. Cauta produse pe baza de ulei din plante sau poti incerca ulei de migdale, de samburi de caisa sau de seminte de struguri. Maseaza-l pe toata fata si apoi sterge-l cu un prosopel imbibat in apa. Ai grija sa indepartezi cu grija toata cantitatea de ulei, pentru a preveni blocarea porilor.