Happy and fit mother to be!

Happy and fit mother to be

 

Am realizat acest articol in dubla calitate de trainer specializat si … VIITOARE MAMICA!

Daca tocmai ati aflat ca sunteti insarcinata sau deja ati avansat in sarcina, nu putem sa va spunem decat FELICITARI!!!! Acum ca ati primit cea mai frumoasa veste din viata dumneavoastra, trebuie sa incepeti sa va preocupati cat mai mult de corpul dumneavoastra pe timpul sarcinii.

Iata trei tipuri de exercitii care va vor ajuta sa aveti dimineti minunate, zile fara stres si relaxare deplina seara, in fiecare trimestru al sarcinii.

Buna dimineata!

Faceti aceste exercitii dupa ce v-ati dat jos din pat:

 

scan pass 0021.  Stati perfect lipita de un perete. Atingeti peretele cu calcaiele, coapsele, omoplatii si capul, apoi inspirati si expirati abdominal de 3 ori.

 

2. Puneti-va mainile lipite de un perete. Faceti doi pasi inapoi, tineti picioarele usor departate, aplecati barbia in piept si rotunjiti-va coloana ca o pisica. Mentineti cateva secunde asa, dupa care reveniti la pozitie dreapta, inspirand profund.scan pass 003Repetati de trei ori.

 

 

Pauza de pranz!

Aceste exercitii va ajuta toti muschii sa se relaxeze:

scan pass 004

  1. Stati in spatele unui scaun cu degetele sprijinite de spatar. Tineti picioarele departate, unul in fata celuilalt, cu genunchiul piciorului drept flexat si impingeti calcaiul piciorului stang spre podea, pana simtiti cum vi se intinde bine gamba. Mentineti cinci secunde si apoi schimbati piciorul. Repetati de trei ori.

 

scan pass 005

 

 

2.  Stati pe un scaun, cu spatele perfect lipit de spatar si bratele la spate. Faceti cateva rotiri de umeri, cinci inainte, cinci spre inapoi si apoi trageti de brate spre inapoi cat puteti de mult. Repetati timp de trei respiratii complete.

 

Pregatiti-va de somn!

Incheiati-va ziua cu aceste miscari de yoga:

1.Stati pe un genunchi, celalalt picior fiind intins in lateral. Cu o mana va sprijiniti pe coapsa, iar pe cealalta o intindeti deasupra capului, pana cand cotul va atinge urechea. Mentineti pozitia timp de trei respiratii si apoi schimbati piciorul.

2. Aseazati-va cu sezuta pe calcaie, fie pe pat, fie pe podea, pe o saltea. Intindeti-va cu bratele spre inainte, mentinandu-va coloana intinsa si gatul relaxat. Mentineti cat mai mult timp.

scan pass 008

scan pass 009

 

Simtiti-va bine in fiecare zi a sarcinii, dar nu va neglijati coloana si muschii in general.

Va asteptam cu mare drag la Del Mar pentru a va mentine in forma.

Andra Grigore

Kinetoterapeut