intrebari frecvente

1.Ce trebuie sa fac inainte de tratament?
Primul pas inainte de tratament este consultarea contraindicatiilor. Daca aveti nalamuriri legate de acestea, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati, fie telefonic (+40724 35 35 79), fie prin email (cristina.mirica@delmarmedspa.ro). In momentul in care veti ajunge la Del Mar, veti fi invitat sa completati un chestionar medical necesar desfasurarii in conditii optime a terapiei.

Inainte cu o zi de tratament, va rugam sa evitati bauturile carbogazoase, fasolea, lintea, nucile, varza, brocoli si conopida. De asemenea, este indicat sa evitati alcoolul cu 24 de ore inainte de terapie.

In ziua tratamentului va recomandam sa mancati usor, iar cu doua ore inainte de terapie sa nu manacati nimic si sa beti foarte putina apa. Hainele lejere va vor ajuta sa va simtiti cat mai confortabil in timpul procedurii.

Daca puteti, programati-va un masaj relaxant inainte de hidrocolonoterapie. Del Mar Medical Spa va sta la dispozitie cu larga gama de masaje si terapii de relaxare. Deasemenea, ar fi de preferat (dar nu obligatoriu) ca dupa tratament  sa va relaxati pentru a ajuta organismul in procesul de detoxifiere.

2. Ce contine apa utilizata in cadrul tratamentului?
Hidrocolonoterapia se realizeaza cu apa calduta, curata, filtrata, fara niciun adaos.

3. Este posibil sa ma simt jenat(a)?
Nu aveti de ce sa va faceti griji. Intregul tratament se desfasoara in sistem inchis, astfel incat nu se vor simti mirosuri dezagreabile. De asemenea, pe toata durata procedurii, veti purta halat si lenjerie intima de unica folosinta si veti fi complet acoperit, in acest fel respectandu-se in totalitate intimitatea dumneavoastra.

4. O sa simt durere/discomfort?
Nu exista niciun motiv pentru care sa simtiti durere. Se poate intampla ca in timpul  hidrocolonoterapiei, din cauza acumularii de gaze, sau atunci cand colonul se contracta pentru a elimina deseurile depuse pe peretii lui, sa apara o senzatie de disconfort sau chiar crampe. De cele mai multe ori insa, terapia este confortabila, nedureroasa, chiar placuta. In caz ca experimentati disconfort, este bine sa va concentrati pe respiratie si pe aspectul pozitiv al terapiei. E foarte util sa va imaginati ca hidrocolonoterapia este ca o sedinta de fitness cu un antrenor personal care va ajuta sa va atingeti obiectivul – acela de a fi mai curat, mai sanatos.

5. Cat dureaza o sedinta de hidrocolonoterapie?
O sedinta poate dura intre 45 si 60 de minute. Prima sedinta dureaza mai mult, pentru a putea completa chestionarul despre sanatate si stil de viata. De asemenea, va vor  fi prezentate procedura si  indicatiile post tratament.

6. De cate tratamente am nevoie?
Inainte de primul tratament este greu de stabilit cate tratamente sunt necesare. In urma discutiei preliminare, medicul poate stabili numarul de sedinte necesare. Acesta variaza foarte mult de la o persoana la alta, in functie de varsta, dar mai ales de starea de sanatate a colonului fiecaruia. In general, sunt recomandate la inceput 3 sedinte efectuate intr-un interval de 10 -14 zile, pentru a putea indeparta cat mai mult din reziduurile stagnante. Ulterior, cand starea de sanatate a intestinului este ameliorata, se recomanda aproximativ 2-3 sedinte pe an.

7. Ce ar trebui sa fac dupa tratament?
Ca regula generala, ar fi minunat ca sa dedicati restul zilei relaxarii, pentru a ajuta  organismul in procesul de detoxifiere. Daca acest lucru nu este posibil, va puteti relua activitatile fara nicio problema.

In prima zi ar trebui de asemenea sa mancati usor (supe, salate, fructe) si sa evitati produsele de origine animala. Evitati produsele condimentate si grasimile cel putin in primele doua – trei zile.

Consumul de alcool este interzis in primele 48 de ore de la tratament. Acest lucru este important, pentru a permite ficatului sa lucreze in scopul inlaturarii toxinelor si nu pentru a metaboliza alcoolul!

Este foarte important ca dupa hidrocolonterapie sa luati probiotice, pentru a va reface flora intestinala. Va recomandam sa mancati tofu, iaurt, miso, ce asigura un mediu intestinal acid, benefic dezvoltarii bacteriilor bune. O lista cu toate indicatiile post tratament va va fi oferita la clinica.

8. Care este diferenta dintre hidrocolonoterapie si clisma?     
Atat clisma cat si colon hidroterapia presupun introducerea apei in colon via rectum.

Principala diferenta intre cele doua proceduri consta in faptul ca, daca in timpul clismei se curata doar partea inferioara a colonului (sigmoidul si o parte din colonul descendent), in cadrul hidrocolonoterapiei se curata intreg colonul. Deasemenea, hidrocolonoterapia presupune infuzii repetate de apa in colon, urmate de eliberari repetate, pe cand clisma presupune o singura infuzie. Ca urmare, detoxifierea prin colon hidroterapie este mult mai profunda si eficienta decat in cazul clismei.

In timpul hidrocolonoterapiei, reziduurile parasesc colonul printr-un tub, astfel incat mirosurile dezagrabile sunt evitate. In timpul clismei, reziduurile sunt eliminate la toaleta, discomfortul fiind marit.

Hidrocolonoterapia este efectuata de catre personal calificat, cu ajutorul unui aparat specializat care urmareste permanent presiunea si temperatura apei infuzate, pe cand clisma nu necesita ajutor calificat, ci se autoadministreaza cu ajutorul unui kit ce se gaseste in farmacii, iar presiunea si temperatura apei sunt greu de controlat.