Importanta stretchingului in antrenament

Importanta stretchingului

in antrenament

 

Stretchingul este ceva ce adesea oamenii neglijeaza sa faca in antrenamentul conventional, deoarece de cele mai multe ori sunt prea obositi, sau se grabesc sa isi duca exercitiile la bun sfarsit.

Facem stretching pentru:

  • a imbunatati flexibilitatea si mobilitatea articulara,
  • a creste forta musculara, ceea ce duce la corectarea posturii,
  • a reduce posibilele accidentari in timpul anrenamentului sau a activitatilor zilnice,
  • a creste circulatia sanguina si a ajuta la nutrita corecta a muschilor si cartilajelor, ceea ce duce la reducerea contracturilor musculare dupa antrenament.

Stretchingul nu ar trebui facut ca o incalzire in antrenament, pentru ca, faca o incalzire completa va puteti accidenta, datorita faptului ca muschii nu sunt pregatiti suficient pentru a suporta tensiunea. Dupa o incalzire de 1,5 – 4 minute de exercitii cardio, este recomandat sa intindeti controlat fiecare grupa musculara, mentinand fiecare pozitie de stretching intre 10 si 60 de secunde. Mentineti punctul de intindere in tensiune, dar nu atat de mult incat sa simtiti durere.

Este important sa faceti stretching dupa fiecare activitate fizica. Cand muschii executa un exercitiu, ca rezultat, acestia se ingusteaza si se incordeaza, iar fibra musculara se scurteaza. Intinderea muschilor ajuta la refacerea lor si la imbunatatirea flexibilitatii. Cand aveti antrenament de forta, trebuie sa faceti stretching dupa fiecare set de exercitii, pentru grupa musculara vizata.

Contraindicatii ale stretchingului:

  • in entorsele de ligamente sau articulatii
  • cand muschii prezinta inflamatii sau dureri
  • dupa fracturi recente
  • cand resimtiti dureri ascutite in articulatii sau muschi.

Stretchingul pe Power-Plate creste flexibilitatea si gradul de mobilitate, datorita vibratiilor transmise la nivelul intregului sistem muscular.

Va invitam cu drag sa incercati unicul Del Mar Intensive Training si sa beneficiati de toate avantajele unui antrenament eficient.