Intraceuticals te scapa de vergeturi

Intraceuticals te scapa de vergeturi

 

Vergeturile sunt niste cicatrici, avand aspectul unor dungi usor incrustate in suprafata epidermei, produse din cauza unei presiuni exercitate asupra pielii. Acestea apar frecvent in sarcina, aproximativ 90% dintre gravide avand de-a face cu ele.

beauty boutiqueVergeturile de sarcina apar in general dupa luna a sasea, odata cu cresterea semnificativa a greutatii corporale si cu cresterea burticii. Se prezinta sub forma unor dungi rosii care se accentueaza in timpul dusului.

Posibili factori care influenteaza aparitia vergeturilor: cresterea rapida in greutate, sarcina multipla, un fat cu greutate mare, lichid amniotic in exces.

Trucuri antivergeturi

Nu exista metode garantate care sa tina vergeturile departe de pielea ta cu o eficienta de 100%. Insa, important este sa nu acumulezi mai multe kilograme in sarcina decat iti recomanda medicul, iar respectivele kilograme sa fie acumulate treptat.

Hidratarea joaca un rol important in lupta cu vergeturile. Chiar daca inainte nu consumai suficiente lichide, hidratarea in timpul sarcinii este necesara. Hidratarea suficienta prezinta beneficii la nivelul pielii, previne uscarea acesteia si ii mentine elasticitatea.

Dieta sanatoasa – Manancă multe fructe si legume, bogate in vitaminele C şi E, zinc si siliciu.

Uleiul de masline este un aliat puternic in lupta cu vergeturile, mai ales daca se foloseste cu regularitate. Incalzeste putin ulei de masline (cat sa suporti pe piele), maseaza cu grija pielea, apoi infasoara-te cu folie alimentara timp de 20 de minute. Dupa aceasta, intra in dus pentru a scapa de pielea incarcata de celulele moarte.

Secretul Ginei Brooke – make-up artistul Madonnei

“Cand am fost insarcinata aveam burtica destul de mare. Toate femeile din familia mea au avut vergeturi in urma sarcinii. Insarcinata fiind, l-am intrebat pe Anthony (Anthony McMahon – fondator Intraceuticals) cum as putea preveni aparitia vergeturilor si el mi-a recomandat aplicarea infuziei pe baza de acid hialuronic. Am aplicat-o cu constiinciozitate si nu mi-a rămas nici o vergetura”.

Masajul cu creme antivergeturi

Poti  folosi creme antivergeturi, insa mare atentie, acestea trebuie sa fie special concepute pentru femeile insarcinate.

Pe langa hidratarea pielii, trebuie sa ai grija sa nu ignori nici miscarea fizica. Orice exercitiu pe care il poti face in siguranta este benefic atat pentru tine, cat si pentru bebelusul tau.

Sursa: buletin informativ Intraceuticals, Romania.