Miracolul din struguri

Miracolul din struguri

 

beauty insideUsor digerabili, bogati in vitamine si saruri minerale, strugurii sunt revigoranti, depurativi, dau energie, au efect diuretic si laxativ. Proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fructe si practicau cura pe baza doar de struguri, timp de cateva zile.

Resveratrolul, este o molecula ce a castigat celebritatea datorita asa numitului “paradox frantuzesc” (consumul de vin rosu a francezilor). Aceasta este prezenta in concentratie de 50 -100 mg in 1 gram din coaja bobului de strugure. Expertii spun ca resveratrolul are multe efecte benefice, printre care un efect de neutralizare a radicalilor liberi, fiind util in profilaxia si tratamentul unor afectiuni degenerative ale sistemului nervos datorita proprietatilor sale neuroprotective la nivelul creierului.

Studii efectuate pe culturi de celule au demonstrat ca resveratrolul are si un efect anticancer prin capacitatea sa naturala de a inhiba proliferarea celulelor neoplazice. Un medic de la Universitatea Harvard a venit cu o inovatie in abordarea celulitei, si a realizat un gel special ce are o concentratie dubla de resveratrol, cu efect spectaculos de micsorare a stratului de grasime de pe coapse, fese si abdomen.

Credeti sau nu in miracole, va oferim cu drag o portie de sanatate si frumusete, o combinatie de struguri “capsunica” si lime, realizata, ca de obicei, de catre colegii nostri de la Iconic.

 

Cu drag,

Echipa Del Mar