“Pot, imi doresc, sunt!”

 

 logo_modificat(1)

 

“Pot, imi doresc, sunt!”

 

interviu cu Cristi Stanescu,

kinetoterapeut si trainer Power Plate

Del Mar Medical Spa

 Cristian Stanescu

 

Descrie in cateva cuvinte ce este Power Plate. Cum functioneaza?

Prin antrenamentul cu Power-Plate putem face exercitii de tonifiere, stretching, masaj si relaxare. Toate acestea se realizeaza prin adoptarea a cat mai multe pozitii pe aparat, pentru a lucra la nivelul grupelor musculare de interes. O sedinta pe Power-Plate, care dureaza numai 30 minute, face posibila si antrenarea unor zone greu accesibile antrenamentului conventional, cum ar fi muschii fetei, pelvisului si coloanei vertebrale. Tonifierea este urmata de exercitii de stretching, menite sa detensioneze si sa relaxeze musculatura implicata. Urmeaza exercitiile de masaj, care imbunatatesc circulatia sanguina si mobilitatea tesuturilor, desfac aderentele si procesele fibrozante, distrugand si diminuand celulele grase, cu eficienta in diminuarea celulitei.

 

Cât de eficient este antrenamentul cu un astfel de aparat?

Tehnologia Power-Plate se adreseaza în egala masura sportivilor de performanta, persoanelor mai in varsta sau sedentare. Institutii din intreaga lume dezvolta continuu metode noi de antrenament si programe de tratament bazate pe conceptele Power-Plate, demonstrand astfel  potentialul implementarii celor mai noi rezultate stiintifice pe o baza solida precum Power-Plate. Efectele extraordinare ale Power-Plate au fost recunoscute prin numeroase premii primite de-a lungul timpului, printre care, amintesc: “The most innovative concept in fitness, 2005-2006” si “The best anti-aging machine, 2005”.

 

Este un sport la îndemana oricui?

Antrenamentul cu vibratii a fost dezvoltat pentru a contracara lipsa gravitatiei din spatiu, iar Power-Plate este rezultatul optimizarii acestui principiu. Fara a folosi greutati aditionale aplicate direct pe aparatul locomotor, cu Power-Plate s-au dezvoltat programe de antrenament care permit oricui sa-si imbunatateasca aspectul, sanatatea, starea fizica si psihica.

 

Power-Plate actioneaza ca un impuls mecanic, generand un reflex natural de intindere numit reflex tonic oscilant, un impuls care determina contractia reflexa a musculaturii, accelerand si decelerand variabil, in functie de frecventa, amplitudinea si durata alese de catre trainer.

 

Kinetoterapia este o meserie frumoasa, care-ti aduce impliniri. Ce te-a determinat sa alegi aceasta meserie?

Iubesc sportul si apreciez persoanele care duc o viata sanatoasa, care arata bine si se simt bine in pielea lor, dar mai exista  un segment, care din diverse motive nu se regaseste in cele mai sus mentinonate. Acestui segment mi-am dedicat timpul, sufletul si cunostintele acumulate in perioada sportiva si extra sportiva (in cadrul facultati de kinetoaterapie), pentru a-i ajuta sa isi depasesca limitele si sa ajunga in forma dorita.   

 

Va astept cu drag!
Cristian Stanescu,
Kinetoterapeut si trainer Power Plate,
Del Mar Medical Spa