Puterea vindecatoate a gongului

Terapii alternative

Puterea vindecatoare a gongului

GongTot ceea ce ne inconjoara, vibreaza. Pamantul insusi vibreaza. Materia este compusa din atomi, care sunt in permanenta miscare. Miscarea se manifesta in tot universul – nimic nu sta pe loc – totul se misca, vibreaza si circula. Aceasta miscare genereaza frecvente, care genereaza sunet. Chiar daca nu auzim, totul are un sunet, o vibratie proprie. Frecventa miscarii determina sunetul specific.

Noi insine primim vibratii constant, la nivel celular, prin frecvente pe care le auzim si prin cele pe care nu le auzim. Sunetul are o influenta covarsitoare asupra functionarii fiintei umane. Sunetul este vibratie care produce rezonanta si ritm in corpurile noastre, care ne atinge si ne influenteaza emotiile mai mult decat orice alta sursa.

Provocarile vietii de zi cu zi conduc la tot mai multe boli avand ca sursa directa stresul cotidian. Stresul, care poate fi definit ca o suprasolicitare a sistemului nervos, care are multi factori de influenta, atat externi, cat si interni, precum: mancarea, gandurile, sunetele, mediul in care traim. Toate acestea au efecte dovedite asupra starii noastre de bine.

Sunetul si muzica sunt hrana pentru sistemul nostru nervos. Mecanismul nostru propriu cu care auzim este un mega-portal pentru creier, iar instrumentele cu ajutorul carora percepem sunete ne faciliteza vindecarea, invatarea si productivitatea. Prin natura sa, gongul face sa rezoneze toate celulele corpului uman, simultan, in cel mai puternic si eficient mod. Scopul demersurilor de vindecare, de meditatie si de transformare este acela de a creste “frecventa vibratiei” si prin urmare de a schimba starea persoanei respective, readucandu-o in starea de echilibru initiala.

De 3.000 de ani, diverse culturi folosesc gongul ca instrument de ritual, ceremonial si ca instrument sacru. Diverse surse mentioneaza folosirea gongului chiar cu 16.000 de ani in urma. Gongul inmagazineaza structura sunetului universal al eternului “OM”. Vibratia produsa de sunetul gongului constituie un vehicul puternic pentru meditatie si transformare, care se regaseste in principal numai in natura.    

Ganditi-va la undele aparute ca efect al aruncarii unei pietricele pe suprafata perfect calma a unui lac… si acum vizualizati undele de relaxare, meditatie, calm si energie care reverbereaza in intreg corpul nostru, la auzul sunetului produs de gong. Deoarece apa este elementul dominant al corpului nostru (creierul nostru este inconjurat de ea), aceasta este un conductor ideal al vibratiei si energiei transformatoare a gongului. 

Expertii in terapia cu sunetul gongului, care au studiat zeci de ani efectele acestuia, cred ca gongul are un efect puternic asupra sistemului nervos. “Exista dovezi stiintifice ale faptului ca sunetul influenteaza structura celulelor organismelor vii. Energia produsa de gong inmagazineaza multa putere in ea. Acesta este capabila sa influenteze corpul uman la nivel celular, chiar molecular. Sunetul gongului ne deschide chakrele si adesea ne ajuta sa eliminam o mare cantitate de energie blocata, in aceeasi masura in care ne ajuta acupunctura sau masajul – este intr-adevar un masaj realizat cu ajutorul sunetului”, spune Marian Kraus, terapeut din Statele Unite, specialist in vindecare cu ajutorul sunetului de gong.

Incepand cu 1 august 2013, la Del Mar Medical Spa veti putea beneficia de sunetul linistitor al gongului chinezesc cu care va incepe si se va termina fiecare ritual spa.

Echipa Del Mar va asteapta cu drag sa va relaxati si va incarcati cu energie, de acum si cu ajutorul vibratiei acestui instrument vindecator.