Considerata adesea o cereala, quinoa este de fapt o samanta, dar poate fi preparata ca o cereala integrala precum orezul sau orzul.
Quinoa este preferata noastra din mai multe motive. In primul rand, pregatirea ei dureaza considerabil mai putin decat orice alta cereala – doar 10-15 minute. In al doilea rand, are un gust propriu, spre deosebire de alte cereale precum meiul. Adaugati putin ulei de masline, sare de mare si suc de lamaie si – “Yummy!“. Nu in ultimul rand, quinoa are cel mai mare continut de proteine, ceea ce o face perfecta pentru vegetarieni si vegani. Quinoa asigura necesarul de 9 aminoacizi esentiali, ceea ce o face o proteina completa. Nu contine gluten si nici colesterol.
Impreuna cu partenerii nostri de la Iconic, va propunem sa incercati cateva retete delicioase cu quinoa, incepand cu aperitive precum salata de quinoa sau chiftelute de quinoa, trecand prin pilaf si lasagna de quinoa si culminand cu delicioasa budinca de quinoa.
Va dorim “Pofta buna!”