Restabileste-ti nivelul de energie si vitalitate!

Restabileste-ti nivelul de energie si vitalitate!

healthy

Cum sa-ti restabilesti echilibrul hormonal in mod natural

Ai toane, un nivel scazut de energie si cresti in greutate in mod aparent inexplicabil? Toate acestea sunt simptome ale unui dezechilibru hormonal. Inainte sa te gandesti la menopauza, trebuie sa stii ca dezechilibrele hormonale pot afecta orice femeie, la orice varsta, iar tu poti fi una dintre ele. In acest numar iti prezentam principalele simptome ale acestor dezechilibre, iar in urmatorul vei afla sfaturile expertilor pentru a te reechilibra in mod natural! S-ar putea sa fii surprinsa…

Te trezesti adesea ca-ti iesi din fire fara motiv si dai vina pe hormoni? Ei, bine, sa stii ca nu esti departe de adevar! Hormonii au un rol foarte important in ceea ce priveste starea ta de sanatate si starea ta de bine si daca hormonii tai nu sunt fericiti, atunci nu esti nici tu.

Naturopatul si fondatorul Bella Wellbeing, Nikki Hill ne explica de ce echilibrul hormonal este atat de importat.

“Hormonii sunt mesageri chimici care influenteaza sanatatea fiecarei celule din corpul nostru, deci echilibrul hormonal este esential pentru buna functionare a corpului nostru. Daca hormonii nostri nu sunt in echilibru, o sa simtim efectele negative, la nivel emotional si/sau fizic. Este foarte important sa ne echilibram hormonii in mod natural, versus sa luam suplimente hormonale, care, de multe ori, nu fac altceva decat sa mascheze simptomele si sa nu rezolve “cauza”, spune Nikki Hill.

Estrogenul si progesteronul sunt doar doi dintre hormonii care, atunci cand nu sunt la un nivel optim, iti pot produce mari necazuri. Cele mai frecvente simptome ale lipsei sau excesului unui astfel de hormon sunt:

  • Fluctuatiile de stare
  • Nevoia de dulce sau de carbohidrati in exces
  • Oboseala
  • Probleme legate de menstruatie
  • Probleme de fertilitate
  • Tendinta de ingrasare

Factorii care iti afecteaza echilibrul hormonal variaza de la stilul de viata, dieta, nivelul de activitate fizica, nivelul de stres, varsta, toxine, poluare etc. Deci, unii dintre acesti factori sunt total incontrolabili, pe cand altii, sunt controlabili de catre tine.

 In numarul urmator vei afla care sunt cei mai importanti 9 factori care te ajuta sa iti recapeti si sa iti mentii echilibrul hormonal in mod natural.

Cu drag,

Echipa Del Mar