Shungitul

 

 

 

Shungitul

healthy

Shungitul este o roca asemanatoare carbunelui, care poarta denumirea satului rusesc Shunga (NV Rusiei), din apropierea Lacului Onega. Acesta este singurul loc in lume unde poate fi gasit Shungitul. Cercetatorii explica unicitatea acestui zacamant de Shungit prin prabusirea in vremuri stravechi a unui mare meteorit in aceasta zona a Terrei.

Structura pietrei este neobisnuita, fiind activa din punct de vedere al absorbtiei fata de celulele bactericide.

Proprietatile terapeutice ale Shungitului sunt cunoscute de multe secole. In prezent, shungitul este folosit pentru tratarea numeroaselor afectiuni fizice si psihice, dar si in industrie, la purificarea apei menajere. Multe statii de tratare a apei din marile orase utilizeaza aditivi obtinuti pe baza acestei roci sau functioneaza exclusiv cu shungit. Roca este recunoscuta si pentru capacitatea de a diminua efectele radiatiilor electromagnetice asupra organismului uman.

Shungitul purifica apa de diferite impuritati (nitrati, excesul de cupru, mangan, fier), indeparteaza metalele grele, substantele organice, limpezeste apa tulbure, elimina gusturile particulare, mirosurile. Shungitul satureaza apa cu saruri de calciu si magneziu, microelemente, pana la concentratia optima pentru organismul uman; dezinfecteaza apa fara adaugarea clorului sau folosirea razelor ultraviolete.

 

Aceasta roca, pe langa toate aceste calitati, ii confera apei proprietati terapeutice unice. Proprietatile bactericide ale apei cu shungit au fost demonstrate de catre savanti. In timpul experimentelor, in apa s-a amestecat fie praf de shungit, fie bucati de roca. In acelasi timp, apa a fost infectata cu microbii streptococului din grupa A (cel care este agentul patogen al anghinei, scarlatinei, reumatismului) si al streptococului din grupa D (enterococul).
Experimentele au demonstrat ca in apa cu shungit, concentratia streptococului din grupa D a scazut de la 10 pana la 100 ori, iar a celui din grupa A de 900 de ori, fata de indicatorii initiali.

Apa cu shungit este o solutie molecular – coloidala cu fulerene, care face parte dintr-o noua generatie de mijloace profilactice si de tratament, care au o actiune pe mai multe planuri asupra organismului.Unul dintre aceste exemple este influenta antihistaminica pe care o are apa cu shungit. S-a demonstrat ca prin consumarea acestei ape nivelul de histamina din sange (histamina joaca un rol important in dezvoltarea majoritatii afectiunilor alergice) scade considerabil.

 

Despre proprietatile extraordinare ale shungitului si modalitati prin care putem beneficia actiunea benefica a acestului, in newsletter-ul urmator.