Soare, inimioare si martisoare

Soare, inimioare si martisoare

 

b9110833ca22399cded48f6cf2787967_1m-png

 

De curand, am cunoscut-o pe Maria Culescu. Desi in toiul iernii, a venit la Del Mar cu soare si inimioare. Ne-a luminat ziua si ne-a adus primavara.

Despre ce e vorba? Daca sunteti mama, daca va ganditi sa deveniti mama sau daca pur si simplu doriti sa ajutati mame si copii, va invitam sa cititi povestea Mariei Culescu.

Asociatia M.A.M.E. – Maternitate, Advocacy, Medicina, Educatie, este o organizatie nonprofit, fondata la inceputul anului 2009, la initiativa Mariei Culescu, dupa ce a fost diagnosticata cu cancer. A urmat in Romania, la Institutul Oncologic Fundeni, tratamentul specific bolii, dar pentru ca starea de sanatate nu se ameliora si boala avansa, a fost nevoita sa plece la o clinica din strainatate pentru a beneficia de o serie de sedinte Cyberknife. Ajunsa acolo, a vazut diferenta dintre posibilitatile oferite pacientilor, de sistemul medical din strainatate fata de cel romanesc.

S-a intors in tara cu dorinta de a schimba ceva in bine, insa constientizand faptul ca, fiind o singura persoana, nu va putea schimba atat de multe lucruri cate si-ar fi dorit, a decis sa infiinteze un ONG. Astfel, de-a lungul timpului, a incercat sa coopteze cat mai multe persoane care sa sustina, sa se implice si sa adere la proiectele initiate si derulate in cadrul asociatiei, in beneficiul sistemului medical din Romania.

Obiectivele asociatiei sunt: initierea si derularea de proiecte, campanii si evenimente in beneficiul copiilor, identificarea si ajutorarea pacientilor cu afectiuni grave, protectia sociala a copiilor si a parintilor aflati in dificultate, derularea de proiecte educationale si campanii de constientizare. Insa, principalul scop al activitatii derulate de echipa Asociatiei M.A.M.E., va ramane intotdeauna sprijinirea sistemului medical din Romania.

Va invitam sa aflati ce spun altii despre MAME, urmarind reportajele de mai jos:

Reportaj realizat de Realitatea TV in cadrul emisiunii “Cine, cand, cum schimba Romania?”, filmat la Spitalul Fundeni:

http://www.realitatea.net/maria_1050628_video.html#view

Reportaj realizat de TVR, referitor la premierea Asociatiei MAME, ca fiind cel mai implicat ONG in domeniul sanatatii pentru anul 2012: http://www.youtube.com/watch?v=ugyDldoP-1E&feature=youtu.be

Reportaj realizat De Realitatea TV, referitor la Balul Stelutelor, eveniment pe care l-am organizat din decembrie, si pentru care a apelat Catalina la tine sa ne ajuti cu ceva… pentru tombola:  http://www.realitatea.net/vedetele-au-intins-o-mana-de-ajutor-copiilor-bolnavi-de-cancer_1071761.html

Reportaj realizat de TVR, cand am donat ecograful pentru  renovarea sectiei de pediatrie Fundeni:
http://www.youtube.com/watch?v=spKBKGd6vro

Soarele si inimioarele, le gasiti la Del Mar… sub forma de martisoare realizate de catre voluntarii Asociatiei MAME, pentru a sustine strangerea de fonduri in beneficiul copiilor diagnosticati cu afectiuni grave, internati in spitalele din Romania.