Super man la birou ?!

Super man la birou ?!

 

 trainers_inside

 

In cele mai multe cazuri jobul ne stapaneste viata si ne influenteaza starea de sanatate. Orele petrecute pe scaun, la birou, oboseala si stresul reprezinta factori care ne fac sa uitam de postura corecta si in timp, sa dobandim o postura vicioasa, care trage dupa sine probleme ale coloanei vertebrale si pierderea mobilitatii normale a corpului.

 

Va vom sugera cateva exercitii de intensitate medie pentru tonifierea musculaturii spatelui, pe care le puteti efectua chiar si in pauza de masa, daca aveti la indemana o saltea si putin spatiu (echipamentul adecvat ar fi de preferat).

 

  • Super man este un exercitiu dedicat tonifierii muschilor spatelui, muschilor lombari.

Din pozitia intins pe burta cu bratele intinse deasupra capului, ridicam de pe sol simultan mana si piciorul opus si mentinem pozitia timp de 2 secunde. Revenim la pozitia initiala, iar apoi schimbam partea. Repetam de 10 ori pe fiecare parte.

 

  • Urmatorul exercitiu este dedicat muschilor spatelui, lombari si umeri.

Pastram pozitia explicata mai sus cu bratele intinse deasupra capului, apucam o greutate de 1 kg pe care o vom duce prin lateral, cu coatele intinse pana in zona lombara unde se va intalni cu bratul opus, intorcand greutatea prin lateral, cu cotul intins pana deasupra capului.

Repetam aceasta miscare de 10 ori in sensul acelor de ceasornic  si de 10 ori in sens opus.

 cat stretching

  • Cat stretching

Incepem din pozitia cu genunchii si palmele pe sol, cu spatele paralel cu solul. Incordam incet abdomenul, rotunjind spatele si coborand capul spre sol pana cand simtim muschii spatelui ca se intind. Pastram pozitia 15-30 de secunde, iar apoi revenim in pozitia initiala.

Repetam exercitiul de 4 ori.

 

  • Aplecari pana la podea

Va asezati cu picioarele departate, indreptati coloana, apoi va prindeti palmele si le ridicati deasupra capului si spre inapoi, apoi coborati pana atingeti cu palmele podeaua. Va ridicati din nou si repetati exercitiul de 20 de ori.

 

Succes!

 

Cristian Stanescu
Kinetoterapeut si trainer Power Plate,
Del Mar Medical Spa.