Tinerete si energie vs scadere in greutate prin detox

Tinerete si energie

vs

scadere in greutate prin detox

 

In cadrul consultatiilor de nutritie detox ale dnei dr. Anda Avramescu, nutritionist si healthy life consultant, apare, aproape invariabil, intrebarea: “Cat slabesc daca urmez programul de detox?”.

Daca va puneti aceeasi intrebare sau mai mult si aveti deja anumite asteptari legate de pierderea in greutate cu ajutorul detox-ului, explicatiile dnei dr. Avramescu v-ar putea ajuta:

Doctors“Detox-ul reprezinta procesul prin care ajutam eliminarea si neutralizarea toxinelor din organism, procese importante in regenerare si revitalizare. Organismul poseda mecanisme naturale de curatare si eliminare a toxinelor, dar atunci cand este depasit, apar semne si simptome – oboseala cronica, afectiuni ale pielii, afectiuni digestive, alergii. Este un proces complex, care se desfasoara atat la nivel celular (prin enzime, antioxidanti), dar si la nivel de organe – colon, rinichi, limfa, piele, plaman- si nu in ultimul rand, la nivel mental.

In detox-ul colonului, este important repaosul alimentar, dar se pot consuma lichide si fibre (din seminte-Psylium, in, sucuri de fructe si legume). In posturile religioase, se face restrictie la proteine animale- carne, peste, lactate, oua- dar se pot consuma paine si alte fainoase,orez, paste, soia, leguminoase, legume si fructe. Alimentatia din post este mai bogata in fibre, dar nu neaparat si lichida.

Daca dupa un proces de detoxifiere, impus de un stil de viata dezechlibrat, reincepi un nou mod de viata, cu alimentatie echilibrata, cat mai putin prelucrata, mai naturala, cu relaxare si cat mai mult timp petrecut in natura, atunci ai sanse mari de transformare, vei avea mai multa energie, vitalitate si vei fi cu siguranta mult mai sanatos! Cu detox poti face mari transformari ale organismului!

Cu alte cuvinte, detox-ul te ajuta la un restart, daca ai grija ce faci dupa, pentru a-ti pastra energia! Dupa restrictia  alimentelor care iti” fura” energia, vei realiza cat de importanta este alimentatia sanatoasa, cu aportul redus de alimente rafinate. In plus, vei descoperi gustul natural al alimentelor. Hidratarea este un alt beneficiu important, iar pielea devine intacta, fara leziuni si mai stralucitoare.

Scaderea in greutate este un beneficiu secundar, datorat reducerii aportului caloric, a scaderii aportului de grasimi si carbohidrati rafinati. Dar, ea nu tine pe termen lung, daca nu este urmata de un program echilibrat de dieta.

Tineretea este data nu numai de aspectul exterior-piele, dar si de functionalitatea interna (celule, organe) si mai ales de cea a sufletului. Detox-ul ajuta cu siguranta la primele doua aspecte, dar daca se includ si meditatii si alte terapii spirituale, iar procesul continua si dupa detox, atunci cu siguranta te vei simti si vei arata mai tanar!

Recomand un program de detoxifiere care sa atinga toate nivelele de eliminare: colon, rinichi, piele, limfa, plamani, dar si cel mental, un program de detoxifiere holistica. Dieta de detox trebuie sa fie alcalina, lichida in principal, organica, bazata pe legume, fructe, germeni, seminte  si  plante cu proprietati diuretice, laxative. Este foarte importanta evaluarea medicala inainte de detox, pentru a avea un program personalizat si a depista eventualele contraindicatii.

Fresh Start se adreseaza persoanelor active, care pot continua activitatea zilnica, dar bineinteles la un ritm mai lejer, care sa le permita mai multa relaxare. Desigur ca vor necesita mai mult autocontrol si izolare sociala pe perioada detox-ului, dar vor avea o mobilitate mai mare. Procedurile incluse sunt: drenaj limfatic, hidrocolonoterapie, cu implant de probiotice,  peeling si impachetari cu antioxidanti ale pielii, exercitii de respiratie, stretching, acupunctura, terapii Reiki si nutritie post-detox.”

Fresh_Start_S_simple ok
Semnatura Anda Avramescu