Trebuie sa continuam antrenamentele odata ce am slabit?

Trebuie sa continuam antrenamentele

odata ce am slabit?

 (Cum sa ne mentinem greutatea dorita)

 

cardio-strength-training

Ei bine, ti-ai atins obiectivele propuse: ai slabit exact cat ti-ai dorit. Ai muncit din greu, ai depus ore intregi de efort, ai respectat cu strictete sfaturile nutritionistului, iar acum nu vrei sa pierzi rezultatele obtinute.

Solutia exacta este sa mentii o constanta a antrenamentelor si sa-ti aduci aminte mereu cum ai reusit sa te motivezi la inceputul programului tau de slabit.

Hai sa-ti prezint cateva scenarii :

  • cand faci doar cardio: va trebui sa mentii antrenamentele cardio pe termen nelimitat, pentru a pastra metabolismul ridicat tot timpul, iar masa grasa la nivel scazut;
  • cand te mentii doar prin dieta: similara situatiei de mai sus, daca ai avut doar restrictie de calorii, vei observa ca metabolismul nu-ti va mai face nici o favoare, si chiar va trebui sa tii sub observatie numarul de calorii consumate, pentru a nu crea un surplus si a creste iar in greutate;
  • cand faci antrenamente de forta: alege-ti cel putin doua zile pe saptamana in care vei face exercitii de forta si astfel masa ta musculara va fi mereu tinuta sub control.

Stii bine ca niciodata nu e prea tarziu; incepe sa mananci sanatos si adauga exercitii cu regularitate regimului tau.

Alege complexul cardio + forta + dieta. Este cea mai buna combinatie si vei face cea mai buna alegere. Pentru ca DA, trebuie sa continui sa faci miscare chiar si atunci cand ai slabit cat ti-ai dorit.

Daca ai slabit multe kilograme si ai reusit sa te mentii cu un pont “special” , nu ezita sa ni-l impartasesti si noua;l asa-ne un feedback pe Del Blog sau pe pagina noastra de Facebook.

 

Si nu in ultimul rand,

Felicitari! 🙂