Viata intr-un acvariu

Viata intr-un acvariu

 

 

fishes_and_aquariums-HD

 

Imaginati-va corpul nostru ca un acvariu. Celulele corpului sunt pestisorii care inoata in lichidul intercelular, care este apa din acvariu. Daca apa nu este schimbata sau filtrata regulat, deseurile si toxinele se acumuleaza si pot duce la moartea pestisorilor (celulele organismului), incepand din interior.

Una dintre primele functii care sunt “amanate” cand apa lipseste este detoxifierea: eliminarea deseurilor celulare si a toxinelor din mediul intercelular. In felul acesta, corpul devine foarte toxic, lucru care conduce la tot felul de boli. Toate caile de detoxifiere din corp (ficat-colon, rinichi-vezica, piele-transpiratie, plamani-respiratie si sistemul limfatic) necesita apa. Cand apa nu este suplimentata din abundenta, deseurile se acumuleaza in fluidul intercelular si toate caile de detoxifiere devin lenese. Totusi, corpul este ingenios; el se adapteaza intotdeauna. Sub stresul deshidratarii, corpul tau va gasi locuri de stocare a toxinelor unde nu vor interfera imediat cu procesele critice vitale.Toxinele si deseurile pot sa ajunga in tesuturile grase, in articulatii si ca depozite in artere. Pentru un timp scurt, viata este pastrata, dar pe termen lung, consecintele sunt evidente.

Ce facem cand pestisorii se imbolnavesc? Le dam pastile? Desigur ca nu, le schimbam apa. A bea apa buna din abundenta in fiecare zi este ca si cum ai schimba apa in acvariu.

Speram ca citind randurile de mai sus v-am convins sa luati in calcul faptul ca, pentru a fi sanatosi, trebuie sa va beti o cantitate suficienta de apa, zilnic.

Urmatoarea intrebare ar fi: toata apa este la fel de benefica pentru organismul uman? Ce fel de apa trebuie sa bem pentru a fi sanatosi?

Pentru o varietate de motive, apa ionizata este recunoscuta de specialisti ca fiind cea mai buna alegere.

In numarul urmator, vom reveni cu informatii despre pH si ORP (potentialul de oxido-reducere), cei doi indicatori care definesc calitatea apei pe care o bem.

 

Sursa: “Schimba-ti Apa, Schimba-ti Viata”, Dr. Dave Carpenter