De ce trebuie sa ne hidratam?

15 ianuarie 2015
15/Jan/2015
Nevoile tenului tau in perioada rece
19/Jan/2015

De ce trebuie sa ne hidratam?

mobile-healthcare-app-271x300

De ce trebuie sa ne hidratam?  Deoarece corpul nostru este compus in cea mai mare parte din apa, iar echilibrul dintre cantitatea de apa si cea de electroliti din corp determina functionarea sistemelor noastre, inclusiv a celui nervos si a celui muscular.


 


Celor care nu se hidrateaza suficient, le recomandam aplicatia complexa si usor de utilizat “Water your body”, disponibila atat in App Store cat si in Google Play Store (android).

Ne place aceasta aplicatie, in primul rand pentru ca te ajuta sa determini cantitatea de  apa de care ai nevoie zilnic. In varianta free, singura variabila pe care aplicatia o ia in calcul este masa corporala. In versiunea platita, sunt luate in calcul mai multe atribute ale stilului de viata, precum nivelul zilnic de activitate fizica. 


 


Aplicatia este foarte usor de utilizat, necesitand un minim de efort: ori de cate ori terminam de baut un pahar cu apa, deschidem aplicatia si atingem ecranul telefonului sau tabletei. Automat, aplicatia inregistreaza inca un pahar baut, care este scazut din totalul paharelor de baut in ziua respectiva. Pe ecran avem in permanenta numarul de pahare ramase pana la atingerea obiectivului nostru.


 


De exemplu, pentru o persoana cu o greutate de 65 de kg, aplicatia recomanda un minim de 2114 ml, echivalentul a 6 pahare/zi. Foarte de ajutor mi se pare ca atunci cand atingem ecranul, aplicatia ne da posibilitatea de a ne configura cati mililitri are recipientul utilizat de noi (care poate fi o sticla sau orice altceva) si de a-l transforma in pahare. 


 


Aplicatia va permite sa aveti in permanenta control total asupra nivelului de hidratare al corpului. Este important si sa urmariti acest aspect in dinamica si acest lucru este posibil cu ajutorul graficului pe care soft-ul il genereaza automat. Progresele inregistrate de la o zi la alta va motiveaza sa mergeti mai departe.

Incercati si veti fi mai hidratati si mai sanatosi!

Leave a Reply