Regimul alimentar si celulita

Probioticele si rolul lor in functionarea organismului
10/Aug/2012
Lifestyle vs dieta
10/Aug/2012

Regimul alimentar si celulita

Desi regimul alimentar nu influenteaza direct celulita, acesta poate sa inlature anumite cauze favorizante de aparitie, sa previna aparitia ei sau sa potenteze alte proceduri efectuate.

Ceea ce va recomand este o alimentatie echilibrata si variata, cu un aport energetic corespunzator cu greutatea dumneavoastra ideala, cu activitatea fizica si cu varsta. In afara de continutul si de cantitatea alimentelor consumate este important si modul de preparare,care poate reglementa calitatea principiilor nutritive si numarul de calorii.

Deasemenea, nu uitati sa respectati si ritmul meselor, care ar trebui sa fie la 4-5 ore, astfel incat portiile sa fie mici.

Se recomanda aportul de legume si fructe, de grasimi “bune” (cu rol in integritatea si aspectul tegumentelor) – ex: peste, ulei masline, seminte dovleac si migdale crude, lactate slabe – precum si de cereale integrale (fulgi sau paine neagra).

Sucurile si alcoolul se vor evita, precum si consumul excesiv de cafea sau produse pe baza de cacao.

In ceea ce priveste consumul de sare, se recomanda un aport mai mic de o lingurita (5 gr) / zi. Evitati sursele mascate de sodiu (afumaturi, mezeluri, branzeturi, conserve, muraturi, snacks-uri)

Nu uitati de aportul de lichide (8-19 cani de apa/zi), apa avand un rol nepretuit in transportul produsilor toxici.

O cura de 10 zile de detoxifiere, de 2-3 ori pe an va poate ajuta sa scapati mai usor de produsii toxici acumulati in organism (inclusiv din tesutul subcutanat) . In aceasta perioada se consuma numai fructe si legume (foarte multe legume verzi) de preferinta crude si se elimina complet carnea, prajelile, ouale, lactatele grase, condimentele, fumatul, cafeaua, bauturile alcoolice. Se pot consuma seminte crude, migdale, alune de padure crude, uleiuri vegetale.

Se asociaza benefic cu clismele colonice, peeling-urile corporale, terapii de relaxare.

Dr. Anda Avramescu

Consilier Nutritie

Del Mar Medical Spa

Leave a Reply