Nutritie pentru femei la menopauza

Nutritie detox
05/Dec/2022
Nutritie in sarcina
05/Dec/2022

Nutritie pentru femei la menopauza

O dată instalată menopauza corpul tău se schimbă. Ce a funcționat înainte, pare că nu mai funcționează. Cine trece prin aceasta perioadă știe despre ce este vorba. Kilograme în plus, bufeuri, anxietate, depresie, tulburări de somn sunt doar câteva din neplăcerile cauzate de modificările hormonale ale menopauzei.

De aceea e nevoie de o abordare diferită , mult mai complexă a nutriției femeilor aflate în această perioadă a vieții lor, care să aibă în vedere nu numai atingerea unei greutăți optime dar și diminuarea efectelor menționate mai sus. Adoptând o dietă antiinflamatoare, combinată cu postul interminent, precum și un stil de viață care include neapărat mișcarea, somnul de calitate, relaxarea, pacietele noastre întineresc vizibil.

Beneficiile dietei antiinflamatorii sunt multiple:• Promovează pierderea sănătoasă în greutate• Protejează împotriva deteriorării celulare• Atenuează fluctuațiile hormonale• Reduce problemele gastrointestinale• Îmbunătățește starea de bine 

În afara de dieta pacienta va primi, pe baza analizelor, recomandări specifice în privința suplimentelor precum și a terapiilor care sunt potrivite pentru obținerea rezultatelor dorite.

Comments are closed.