Esti gata pentru primavara 2016?

Iconic Spring
02/Mar/2016
Tendinte in fitness 2016
03/Mar/2016

Esti gata pentru primavara 2016?

bunSimti nevoia de o schimbare majora? Te simti obosita, fara putere si blocata in timp? Atunci e momentul sa faci ceva pentru tine si pentru casa ta: curatenia de primavara pe care o meritati. Pentru mai multa energie, o gandire clara si schimbari positive, urmeaza cativa pasi simpli si nu vei regreta…

1. Alege alimente organice

Fii selectiva. Chiar daca nu putem renunta in totalitate la alimente cu pesticide, e bine sa ne aminteasca cineva din cand in cand ca exista optiuni sanatoase. Vecina bunicii de la tara, targul taranesc de la Agronomie, site-ul legumefericite.ro, magazinul Pukka Food si multe altele  sunt tot atatea surse mult mai sanatoase decat majoritatea produselor din supermarket.

2. Stabileste-ti un buget

Detoxifierea nu se refera numai la corp si minte! Construieste-ti un buget functional si care respecta obiectivele tale financiare. Re-energizeaza-ti finantele si fixeaza-ti un obiectiv. Vei vedea ca te vei simti mai bine cu tine si vei fi mai pozitiva!

3. Nu mai cheltui banii pe lucruri inutile

Bucura-te de banii pe care ii castigi, fara a-i cheltui pe lucruri de care nu ai cu adevarat nevoie sau de care nu te bucuri. Altfel, te stresezi inutil si iti ocupi mintea cu ganduri negative. Fii inteleapta si gandeste-te de doua ori inainte de a cumpara ceva.

4. Scapa de prietenii “daunatori” (de exemplu cei care nu iti dau atentie)

Compania oamenilor care ne trag in jos si ne fac sa ne simtim prost cu noi insine este tot atat de toxica pentru minte pe cat sunt pesticidele pentru corp.

Rebecca Fredericks, life coach si expert NLP ne sfatuieste: "Inconjurati-va de oameni care va inspira, va motiveaza, va sprijina, va incurajeaza si va iubesc pentru ceea ce sunteti. Ii recunoasteti usor, pentru ca sunt cei cu care abia asteptati sa va intalniti, pentru ca va simtiti bine in prezenta lor. Decideti in mod constient sa petreceti mai mult timp cu ei, in detrimentul timpului petrecut cu cei care va sleiesc de energie.”

TU decizi cine merita sa ii oferi TIMPUL TAU.

5. Dormi mai mult

Nu sari peste somn! Multe dintre noi ne deprivam de somn in fiecare noapte si nu realizam de ce corpurile noastre nu functioneaza asa cum ar trebui. Propune-ti un program de semn de 8 ore si nu te abate de la el.

6. Descalta-te la usa!

Pare o idée ciudata pentru Europa, in timp ce in Asia este un obicei obisnuit.

Scoaterea pantofilor la intrarea in casa pastreaza casa curata, reduce mirosul neplacut si mentine calitatea podelei. In plus, vei simti ca lasi toata povara zilei la usa. De ce sa nu invatam de la japonezi?

7. Limiteaza-ti timpul alocat pentru social media

Cu cat reducem timpul alocat socializarii pe Twitter, Facebook si Instagram, cu atat crestem timpul destinat interactiunii personale. Aceasta se straduce prin relatii personale mai puternice si o stare de sanatate mai buna.  

Este vorba de echilibru. Incearca sa reduci timpul petrecut pe retele de socializare cu numai 1 ora pe zi si vezi ce se intampla. Iti garantam o stare de spirit mai buna!

8. Recicleaza!

Nu numai ca te ajuta sa pastrezi resursele naturale si sa economisesti energie, dar te ajuta si sa reduci cantitatea de toxine din casa. Si iti confera si sentimental ca faci ceva pentru natura. Te vei simti minunat!

9. Organizeaza-ti lucrurile

Nimic nu este mai deprimant decat o casa dezordonata. Gaseste fiecarui lucru un loc al lui si pune-l acolo de fiecare data. Iti va fi mult mai usor sa traiesti si sa te bucuri de viata intr-o casa ordonata. Vei fi chiar mai fericita. Deci, nu mai sta pe ganduri! Treci la treaba!

10. Bea ceaiuri de plante (infuzii)

Beti cat mai multa apa si ceaiuri de plante care te vor ajuta sa te curati de toxinele daunatoare.  Sunt atat de mult variante la Plafar, incat poti alege cate unul pentru fiecare zi a saptamanii, ca sa nu te plictisesti.

Nu uita sa bei cate un ceai verde la fiecare masa de pranz. Acesta reduce numarul bacteriilor care provoaca diferite boli, lupta impotriva riscului de carii si a mirosului neplacut al gurii. Ce iti poti dori mai mult?

11. Ia-ti plante de apartament

Acestea iti aduc multe beneficii. Iti purifica aerul si iti imbunatatesc sanatatea. Cumpara-ti cateva plantute, daca se poate cu flori. Vor da un aer proaspat casei tale si iti vor aduce bucurie. In plus, vei avea o preocupare sa le ingrijesti. Cu siguranta, nu vei regreta!

12. Gandeste pozitiv

Depasirea gandurilor negative si gandirea pozitiva pot fi mai dificil de realizat decat de imaginam. Atitudinea negativa se poate instala fara sa realizam. Mintea are o influenta mai mare decat vrem noi sa credem asupra vietii noastre, de aceea e bine sa avem controlul aupra ei. Rebecca ne recomanda sa ne scriem gandurile in fiecare zi si sa le inlocuim pe cele negative cu unele pozitive. Odata ce aceasta devine o practica comuna, te vei opri automat din a gandi negativ si te vei simti mult mai bine.

13. Petrece mai mult timp cu cei pe care ii iubesti

Timpul pe care il petreci cu oamenii dragi te face sa te simti mai pozitiva. Visiteaza-ti prietenii si familia cel putin odata pe saptamana – nimic nu-ti poate alunga stresul mai rapid decat familia si prietenii!

Leave a Reply